Értékes, de nem a teljesítménye szerint


Értékes vagy? Igen, nagyon értékes! 
Miben mérhető ez? Kilókban? Nem! Mert ez azt jelenti, nem vagy egészséges. Pénzedben, anyagi javaidban? Nem, mert abból nincs elég, és az inflációt mások generálják számodra, hogy pénzeddel, mind kevesebbet tudj megvásárolni. Emberi kapcsolataid száma alapján mérhető értékességed? Nem, mert a barátok jönnek- mennek, és időnként nem is érted, miért hidegültetek annyira el, talán a távolság, személyes gondok, megbántodás miatt, ki tudja. Tetteid alapján? Ki tudja megítélni és milyen szempontok alapján, hogy hány jó vagy hány rossz tetted volt eddig? 

Ebben a kapitalista társadalomban mindent kvantitás és kvalitás alapján akarunk megítélni. Társadalmi elvárások tömkelege zúdul ránk, nem csoda, hogy Istennek nemcsak a bibliai idők emberét, de a ma élőket is újra meg újra emlékeztetnie kell arra: ÉRTÉKES VAGY!



Nézz ma a tükörbe és mondd ki hangosan: Értékes vagyok, Isten a saját képére teremtett. És menj, és légy ma, holnap, majd holnapután ezzel betöltekezve. Így biztosan könnyebb lesz majd dolgozni, emberekkel bánni és végre önmagad lehetsz, az az ember, akit csak kevéssel tett kisebbé az Isten Önmagánál, dicsőséggel és tisztességgel koronázott meg! 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet