Dicsekedni a kereszttel

„Nékem pedig ne legyen másban dicsekedésem, hanem a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjében, aki által nékem megfeszíttetett a világ, és én is a világnak.”

Galátziabeliekhez írt levél 6. fejezet 14. vers

Próbáltál már szembe menni az árral? Például, mikor egy tömegrendezvényen eltéveszted a kijáratot és a bejövők özönével szemben próbálsz utat törni magadnak? Tapasztalatból mondom, nem egyszerű feladat.

S Pál szerint a kereszttel való dicsekedés is valami hasonló.

Mikor nem törődve a kiközösítéssel nemet mondasz az osztálytársak által kínált füves cigire, pálinkára, mert vallod, hogy a tested a Szentlélek temploma.

Mikor nem törődve a gúnyolódással te akkor is becsületesen és teljes odaadással végzed a munkádat, amikor nincs ott a főnök, mikor mindenki más lazsál, mert vallod, hogy a te Főnököd az Isten és te neki dolgozol.

Mikor hűséges maradsz a Biblia elveihez akkor is, amikor ezért hátrány ér, amikor ezért üldöznek, mert számodra Isten Szava a menny felé vezető úton nem az első, hanem az Egyetlen helyes életvezetési tanács.

Mikor mindenki másnak a kereszt nem más, mint egy nyakba vagy épületekre aggatott vallási jelkép, netán a kegyeskedésnek egyfajta rózsaszín köntöse, melyet nagy vallási ünnepekkor magára ölt a világ.

Akkor jössz te és Jézushoz hasonlóan, nem a saját jólétedre nézel, nem a saját elefántcsont tornyodat építgeted, hanem önmagad megüresítve lehajolsz ahhoz, aki elesett, aki megvetett. Úgy szólsz, úgy viselkedsz, úgy élsz, ahogy a Mester.

Uram, én is így szeretnék dicsekedni Veled!  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet