Kapaszkodó


„Mert Istennek minden ígérete Jézus Krisztus által vált „igen”-né, és az ő közreműködésével valósul meg a végső „Ámen” is, vagyis az ígéretek maradéktalan beteljesülése. Ez pedig rajtunk keresztül történik, és Isten dicsőségét fogja szolgálni. Mert Isten az, aki Krisztusban veletek együtt megerősít minket és különleges módon megáldott bennünket. Meg is jelölt minket a pecsétjével, és szívünkbe adta a Szent Szellemet, aki örökségünk előlege és biztosítéka.”

Pál második levele a korinthusiakhoz 1:20-22 (Egyszerűfordítás)

A világ és a benne zajló események nem tudják, hogy meg kellett volna állniuk. Pedig hagyhattak volna egy szusszanásnyi időt, hogy utolérje a lelked is a rohanó valóságot, és kipihenten, felfrissülten, megújult erővel és elhatározással érkezhess meg az új évbe.

Ha a világ nem is, de Te állj meg ma reggel, Kedves Olvasó! Csak egy rövid időre tedd félre a rád váró teendőket, és gondolkozz el azon, mit mond neked a fenti ige Istenről! Nem kell sietned. Amikor ezzel megvagy, engedd meg, hogy megosszam Veled, nekem mit mondott Róla!

Azt, hogy Benne megbízhatok. Hogy Ő nem fog elárulni, és amit megígért, azt be is tartja. Lehet, hogy túl közhelyesen hangzik, de nekem ez egy kapaszkodó, hogy ne adjam fel. Változzon bárhogy a világ, szerezzek bármilyen tapasztalatokat más emberekkel, Ő biztos pont lesz számomra. Nem mond le rólam, és legyek bár a gödör legalján, Ő nem kezdi el betemetni. Megért, és velem küzdi át magát a hullámzó tengeren. Amit korábban megígért, ahhoz tartja magát: vezet, formál, hasznossá tesz, és ami a legfontosabb, társam lesz egészségben, betegségben, boldog és boldogtalan állapotomban.

Ott a kereszten értem is szenvedett, értem is az életét áldozva felfoghatatlan árat fizetett. A mindennapok gyakran nem engedik látni valódi arcát, túl sok a miért, a küzdelem és a szélmalomharc, de Ő ma sem tekint rám másként, mint amikor azt mondta: „Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.” (János evangéliuma 20:17)

Ő nem mond le rólam, és küzd értem akkor is, amikor nekem már nem megy. Az Ő igenjénél nincs biztosabb. És ha egyszer azt mondta, örök életem van, mert megszerezte, akkor ez így van, akárhogy is érzem most magamat. Hihetek Benne, és abban, amit megígért.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima