A főszereplő


„Sionról pedig ezt mondják: Mindegyiküknek ez a szülőhazája, a Felséges szilárdítja meg. Az Úr számba veszi a népeket, amikor beírja őket: Itt van a szülőhazájuk. (Szela.)”

Zsoltárok könyve 87.fejezet 5-6.vers

Kisgyerekként gyakran fantáziáltam arról, hogy egy film főszereplője vagyok, amelyben nagyon fontos, amolyan „felnőttes” dolgokban kell döntést meghoznom. Idővel ez a gyermeki fantáziavilág halványult és amint átléptem a felnőtt kor küszöbét, szembesültem a rideg valósággal: a vágyam, hogy fontos dolgokban hozzak döntést teljesült, bár nem abban a formában, ahogy elképzeltem…

Valamennyien rendelkezünk ezzel a képpel a fejünkben. Szeretnénk jelentőségteljes dolgokat létrehozni az életünkben, törekszünk arra, hogy  maradandót alkossunk, ezzel is hozzájárulva  a következő generáció fejlődéséhez. Vágyunk arra, hogy nyomot hagyjunk, ha nem is az egész világ, de a szeretteink és a közelebbi hozzátartozóink életében mindenképp. Szeretnénk fontosak lenni és éreztetni a környezetünkkel, hogy ők is sokat jelentenek számunkra. Mindezek mellett pedig van egy hatalmas hírem és lehet, hogy eddig nem is gondoltál rá, de valaki rád is gondol és figyeli életed alakulását. Van Valaki, aki jegyzi az életed eseményeit és minden nehezebb vagy boldogabb napodról feljegyzést készít és ennek a jegyzetnek valóban te vagy a főszereplője!

Lehet, hogy így első olvasatra ijesztőnek tűnhet és talán az is megfordul a fejedben, hogy téged ne figyeljen senki és főleg ne írjon az életedről. De gondold végig…

Van Valaki ebben a hatalmas nagy világban, aki figyeli az életed. Amikor reggel nehezen kelsz fel az ágyból, mert nem sikerült kipihenned magad, akkor Ő veled együtt örül, hogy van elég erőd elkezdeni a napot. Az apró sikereket, amelyeket talán senki nem vesz észre, Ő árgus szemmel figyeli és büszke rád, mert tudja, hogy mennyi energiád és munkád van benne. Ha szomorú vagy és úgy érzed összefogott ellened a világ, Ő „leül” melléd és vigasztalja a lelked.

Ha bármikor kételkednél abban, hogy az életed jelentőségteljes, akkor gondolj arra, hogy Isten most is figyeli minden lélegzetvételed és veled együtt éli meg a hétköznapokat. Emlékezz: sosem vagy egyedül!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima