Te melyik csapatot választod?


”Akinek van füle, hallja meg, amit a Lélek mond a gyülekezeteknek! Aki győz, annak nem árt a második halál.”

A halál gondolata már önmagában is rémisztő lehet. Amikor a puska csövével nézünk szembe, nem vagyunk nyugodtak, bármilyen erősek és higgadtak is vagyunk. A halállal szembenézni félelmetes dolog. Néha még a hit sem elég erős, és csak a rettegés marad.

Isten ismeri az embert. Hogyne ismerné, hisz Ő tervezte, alkotta, sőt, saját magához hasonlóvá teremtette. Éppen ezért pontosan tudja, hogy mennyire félelmet keltő az elmúlás gondolata az emberben. Az, aki a szeretetével formálta az embert, életet adott neki, ma reményt akar adni a félelem helyére.

Istennek sosem állt szándékában, hogy rettegést keltsen, bár azért néha sikerült neki. Amikor a halálról beszélünk, azt úgy kezeljük, mintha Isten tervének része lenne, és az Ő terve szerint kellene meghalnunk, pedig ez tévedés. A Teremtő tervében nem szerepelt a halál. Persze opcióként felvázolta Ádámnak és Évának, de nem tervezte, hogy meg fognak halni. Isten terve az örökélet.

Azt mondja ma Isten, hogy van lehetőséged elkerülni az elmúlást. Nem a pénzeddel, a tetteiddel, az eredményeiddel, az eszeddel, a ravaszságoddal, vagy hasonlókkal. Egyszerűen csak a győztes csapatban kell játszanod. Egyszerűen csak jó oldalra kell állnod. Egyszerűen csak Isten mellett kell döntened.

Lehet, hogy itt a földön egy kis időre véget ér az életed, de az nem a történeted vége. Isten megígérte, hogy aki győz, annak örök életet ad. Annak nem árt a második halál.

Egy kérdés maradt csak. Te melyik csapatot választod?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet