Isten Igéjének hallása


„Ha szavaidat hallattad, én élveztem azokat; a te szavaid örömömre váltak nékem és szívemnek vígasságára; mert a te nevedről neveztetem oh Uram, Seregeknek Istene!”



Teri néni, az egyszerű, mélyen hívő, szorgos templomba járó özvegyasszony épp hazaér az istentiszteletről, mikor szeretett unokája betoppan hozzá és így faggatja: Csókólom Mama! Látom nemrég ért haza a templomból. Miről szólt ma az igehirdetés?

Hát arra már nem emlékszem – volt Teri néni válasza, - de szép volt.

Egy hét múlva ismét jön az unoka kérdése; Csókolom Mama! Ma miről prédikált a lelkész?

Azt nem tudom, de olyan jó volt hallgatni! – felelte Teri néni.

Majd miután e párbeszéd még párszor megismétlődött, az unoka egyszer azt mondta: Mama! Úgy gondolom, hogy tiszta felesleges templomba járnia, hiszen mire hazaér, úgyis mindig elfelejti miről is volt szó.

Nem úgy van az kis unokám! – szólt Teri néni – Tudod, úgy van ez nálam, mint mikor valaki vesszőkosárral megy a kútra vízért. Az igaz, hogy mire hazaér az összes víz kifolyik, de a kosár közben egyre tisztább lesz.

Bizony, sokan vagyunk úgy, mint e képzeletbeli Teri néni. Naponta olvassuk a Bibliát, a reggeli dicséreteket, a youtube-on, a facebook-on nézzük a napi áhítatokat, a jobbnál jobb tanításokat. De ha most hirtelen fel kéne sorolni, csak az elmúlt heti lelki üzenetet, bajba lennénk. Nem is szólva arról, hogyha az eddig hallott összes prédikációt vissza kéne mondani, vagy emlékezetből le kéne írni a Bibliát…

Nem menne? Akkor az egész felesleges? Semmiképp sem!

Ha Isten Szavát örömmel tanulmányozod, ha szíved poros, koszos vesszőkosarát nap, mint nap az élet vizébe mártod, hidd el, hogy a maga idejében mindig meghozza gyümölcsét.

„Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek: Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem.” (Ézs.55:10-11)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet