Te is kaptál

„Én pedig nagyon szívesen hozok áldozatot, sőt magamat is feláldozom értetek. Ha én titeket ennyire szeretlek, ti kevésbé szerettek engem?”

Gyönyörű példákat találhatunk az áldozathozatalra, önfeláldozásra. Nézd meg az őskereszténység idejét, vagy a szerzetesi mozgalmak elindulásának korát. Mindig voltak és vannak, akik számára kívánatos másokat előtérbe helyezni akár önmagunkat érintő veszteségek árán is. És ez a tett őszinte, szívből jövő. 

Olvashatsz, hallhatsz példákat, mert valakik lejegyezték ezeket, hogy tanuljunk, példát merítsünk belőlük. És ott van az a számtalan eset is, amikor nem tudja a bal kéz, mint tesz a jobb, és “csak” Istennél kerül feljegyzésre az önzetlen jócselekedet.

Isten ma reggel arra kér, állj be te is ezeknek a névtelen hősöknek a sorába, kövesd azt a példát, amit Krisztus állított eléd! Adj, önmagadból is, hajolj le, tölts időt a másikkal, hallgasd meg, áldozz rá energiát, fogadd el, értsd meg, amennyire tudod, engedd, hogy megnyíljon előtted, karold fel, etesd meg. Mutasd be neki Jézust, adj neki bocsánatot, lépj ki érte a komfortzónádból, es tedd meg azt a sokadik mérföldet is! 

Ne azért, hogy dícséretet, elismerést kapj, hanem azért, mert Krisztus ezt már jóval korábban megtette veled. Ne félj másokat előrébb helyezni önmagadnál, ne félj áldozatot hozni, ne félj kisebbé válni, azért, hogy a másik növekedhessen! Kövesd azt a példát, amit Isten Fia állított eléd, és adj azért, mert jó adni, mert te is kaptál. Örök életet.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia