Ne menekülj!

„Ezért így szól az én Uram, az Úr: A Sionra egy követ teszek le alapul, szilárd követ, drága sarokkövet alapul. Aki hisz, az nem menekül el!”

Furcsa napokat élünk. Tudom, nem ez a legjobb szó rá, de még nem találtam meg az igazit. Tele vagyunk kérdésekkel, bizonytalansággal, félelemmel, a bezártság, korlátoltság okozta frusztrációval. Fogalmunk sincs, meddig tart ez az egész, mire számíthatunk holnap, jövő héten, a következő hónapban. 

Szeretnénk tudni a határidőket, hogy ez a vírus lefut ennyi és ennyi idő alatt, és utána visszaáll minden a régi kerékvágásba. De nincs ilyen határidő, és nincs semmi biztosíték afelől, hogy lesz-e újra régi kerékvágás. 

Ma reggel Isten ebben a homályos, kérdőjelekkel teli időben egy gyönyörű igét küld a számunkra. Ha minden pillanatról pillanatra változik is körülöttünk, ha nem találunk kapaszkodót, ha nem tudjuk, miben is higgyünk most, Ő reményt, biztonságot kínál fel nekünk. 

Mert letett egy szilárd, mozdíthatatlan és kikezdhetetlen alapkövet Krisztusban értünk, hogy építkezhessünk rá, hogy belekapaszkodhassunk, rábízhassuk az életünket és azok életét, akik a legfontosabbak számunkra. Krisztusban bemutatta, milyen a szerető, kegyelmes, igazságos Isten. Aki meg akar minket menteni, Aki értünk cselekszik, meghallgat minden Hozzá küldött fohászt, kezében tartja életünket és a világ folyását. Akinél ott van minden kérdésre a válasz, és Aki a tragédiákat is a javunkra tudja fordítani. 

Ma reggel arra kér, hogy kapaszkodj abba az Istenbe, aki Jézus Krisztusként itt élt a földön közöttünk! Kapaszkodj Belé, és ne menekülj el Tőle! Ő szeret, megért, elfogad, és formál, ha engeded Neki. Kihozza belőled azt a csodát, aminek Ő megteremtett. Nem kell félned Tőle, Ő nem pusztítani jött, hanem azért, hogy megkeressen és megtartson. 

Elég volt a futásból, a vég nélküli harcból Vele szemben. Jöjj Hozzá ma reggel, és békülj meg Vele! Lásd meg a keresztben, az üres sírban, a beteg felé nyújtott kézben, az „Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!”-ben az Ő felfoghatatlan szeretetét! Istent önmagát. 

Engedd el az eddigi téves képeket, és nézd Krisztust a biztos sziklát! Higgy Benne, és többé ne menekülj! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia