Keresd a boldogságot!

„Majd ezt mondták nekik: Menjetek, egyetek jó falatokat, igyatok édes italokat, és juttassatok belőle azoknak is, akiknek nincs, mert a mi Urunknak szent napja ez. Ne bánkódjatok, mert az ÚR előtt való öröm erőt ad nektek!

Sokszor reménykedünk olyan dolgokban, amelyek nem hozzák el számunkra az igazi boldogságot. Egyesek a pénz után szaladnak, mások görcsösen ragaszkodnak valamiféle társas kapcsolathoz, megint mások pedig a magányban igyekeznek eljutni a boldogság teljességére. Olyan sokan mondják e témában, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy boldogok lehessünk, olyan sok receptet találhatunk az interneten, ami mind csak azt mutatja, mennyire számít ez a téma.

Amikor felolvasták a törvényt a nép előtt, mindenki magába roskadt és sírtak, gyászoltak, jajgattak. Nem volt ebben semmi színjáték. Igazi bűnbánatot gyakoroltak az emberek, mert ezáltal látták azt, hogy honnan hova jutott el Izrael népe. Felismerték, hogy bűneiknek következménye van. Miután a bűnbánat megtörtént, nem kellett már tovább siránkozni. Annak tudata adott megnyugvást, hogy Isten megbocsátott.

Akkor leszek valóban boldog, ha tiszta szívből követem az Urat. Nem tudja a lelkemet semmi más úgy felszabadítani a bűn rabságából, mint Isten szabadítása. Bárcsak megtapasztalnánk ezt a felszabadulás érzetet minél többen. Egy boldog ember nem tudja magában tartani az örömét, hanem megosztja másokkal. Nem kérkedőn, hanem őszinteséggel.

Ebből tudjuk meríteni az erőt minden nap. Az Úr nem akarja, hogy szomorúságban éljünk, sőt. Örül annak, amikor mi is örülünk, és ettől soha nem akar megfosztani. Szeretné, ha sosem múló örömben legyen részünk. Ennek tudatosítása fontos, mert ismernünk kell azt a célt, amely felé haladunk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia