Amikor a kísértés erejét veszti

"Fiam, ha vétkezők csábítanak, ne engedj nekik!"

A Biblia sok története tanít bennünket arra, hogy a kísértést a leghatározottabban kell visszautasítanunk, különben rabul ejti a szívünket, rávesz arra, hogy megtegyük, majd a cselekvés által egész életünket, jellemünket formálja.
Káin szívét rabul ejtette a keserűség és neheztelés, amely végül gyilkossághoz vezetett. Bálám szívét rabul ejtette a gazdagság szeretete, elszakította őt Istentől, és maga is a romlás forrásává vált.
Mindkét történet arra figyelmeztet, hogy van egy pont, ahol a jó vagy a rossz választása, a kísértés határozott elutasítása vagy a kísértésnek való engedés sorsdöntővé válik. Bár érezhetjük úgy, hogy nincs erőnk a jót választani, Isten arra biztat minket, hogy éljünk a választás képességével, amelyet ő biztosított számunkra Krisztus által. Ezért „ha a bűnösök el akarnak csábítani téged: ne fogadd beszédüket”! Ne állj szóba a kísértővel, ne játssz el a gondolattal, hanem utasítsd el a lehető leghatározottabban. Ha ezt megteszed, a kísértés erejét veszti, szívedet pedig betölti Isten szeretete és békessége.

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet