Mátkatál

„Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.”
Pál levele az efezusiakhoz 2:8-9 

Mátkatálnak hívjuk. A babahordozó klubunknak, ahol évek óta tag vagyok, van egy szolgáltatása. Egy csoport anyuka két-három hétig, vagy amennyire igény van, akár a hét minden napján meleg ebédet biztosít a gyermekágyas klubtag anyuka és családja számára. Legyen szó első, második vagy akárhányadik gyermekről. Nem számít, hogy valaki évek óta tag, és már többedszerre veszi igénybe, és az sem, hogy valaki épp csak most csatlakozott a klubhoz, és kéri a segítséget. 

Onnan tudom, hogy a Kicsi születése után mi is igénybe vettük ezt a szolgáltatást. Két hétig minden hétköznap (így kértük) friss, kiváló minőségű, nagyon finom ebédet kaptunk, minden nap más anyukától. Volt, aki házisütésű kenyeret is hozott mellé, vagy süteményt, volt, aki még a sajtot is lereszelte, hogy csak rá kelljen szórnom a még forrón hozott szószra (akkor még nem diétáztam). Szeretetből hozták, együttérzésből, örömmel. Ingyen. Még a hozzávalókat sem kellett kifizetni. Ajándék volt, a gyermekágyas időszak egyik legszebb ajándékai. 

Ma reggel Isten is egy ajándékra szeretné felhívni a figyelmedet. Arra, amit Ő készített neked kegyelemből, szeretetből. Azért, mert fontos vagy a számára, és veled szeretne élni. Örökké. Azért, mert Ő így döntött.

Az üdvösséged. Ő ingyen, ajándékba adja neked. Azért, mert sosem tudsz elég jó lenni ahhoz, hogy kiérdemeld. Sosem tudsz eleget segíteni másokon, önkénteskedni, adakozni ahhoz, hogy Isten azt mondja, rendben, megkapod. Egy örök élet is kevés lenne ahhoz, hogy megfizethesd az árát. Ezért Ő kifizette, így te egy örök életen keresztül örülhetsz neki. Örülhetsz Vele. 

A vérét, az életét adta, hogy tiéd lehessen ez az ajándék. Csak azt kéri tőled, hogy fogadd el, és élj ennek tudatában! Élj úgy, hogy neked örök életed van, mert Krisztus meghalt és feltámadt ezért! Élj úgy, hogy hiszed és tudod, milyen drága vagy Isten szemében! Élj úgy, hogy elhiszed, Jézus megváltott téged, az Ő vére eltörli a bűnödet. Az Ő vére elég fizetség érted. 

Élj úgy, hogy tisztában vagy vele, ez nem a te érdemed. Ez ajándék. Isten ajándéka. 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet