Krisztus képes rá

„Jézus így válaszolt nekik: Bizony, bizony, mondom nektek, hogy aki bűnt cselekszik, az a bűn szolgája. A szolga pedig nem marad a házban örökre: a fiú marad ott örökre. Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.”

Néhány hónapja láttam egy videót egy szervezetről, akik cirkuszokból mentettek állatokat. Embertelen körülmények között tartott oroszlánok, tigrisek, zsiráfok, elefántok és más vadak kerültek általuk olyan otthonokba, rezervátumokba, ahol gondjukat viselték, ahol a szűk, betonpadlós ketrecek helyett a hatalmas szavanna várta őket. Ahol nem voltak korbácsok, tüzes karika, porond és kötelező mutatványok. Ahol felgyógyulhattak és újra szabadok lehettek.

A videóban bemutattak egy olyan oroszlánt, akinek még sosem adatott meg, hogy valódi füvön szaladgáljon, bár szaladni nem is volt képes, annyira soványan került megmentőihez. Az állatok királya fogságban született, láncon tartották, mindennapos volt életében a verés, és szórakoztatnia kellett a cirkuszba látogatókat. De szabadítóinak köszönhetően új élet vár rá. Olyan élet, amiről eddig nem is sejtette, hogy létezik. Végeláthatatlan vadon, szabadság. 

Sok a hasonlóság köztünk és az említett oroszlán között. Ádám bukása óta mindannyian fogságban születtünk. A bűn láncolt minket magához, és ha Krisztus nem jött volna el értünk, nem is tudnánk, hogy létezik más élet, hogy létezik szabadság. 

De Jézus emberré lett értünk, hogy megszabadítson minket. Hogy többé ne kelljen tüzes karikákon átugrálnunk a Gonosz parancsára, hogy ne az ő utasításait kelljen követnünk, hanem végre szabadok legyünk arra, hogy jót cselekedjünk. A bűn mindannyiunkat megkötözött, egytől egyig, de Krisztus képes összetörni ezeket a bilincseket, és képes új életet adni nekünk. 

Ma reggel Isten arra hív, hogy nézz végig őszintén az életeden, és lásd meg a bűn láncait! Majd pedig emeld szemedet a kereszten függő Krisztusra, aki azért halt meg, és azért támadt fel, hogy te élhess bűn nélkül, igazán. Ha úgy érzed, menthetetlen vagy, mert ebből a rabságból nincs kiút, tudd, hogy Isten Fia előtt nincs lehetetlen. Ő képes megszabadítani. Egyedül Ő. 

Hát fogadd el a felkínált kegyelmet, és élj szabadon, élj Krisztussal! Válaszd a jót, mert választhatsz. Ma még választhatsz. 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet