Jézus beszéde

“Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el.”

A világon minden változik. Egy alkalommal egy kisgyerek szomorúan nézett egy hervadt virágot. A rá vigyázó felnőtt odalépett hozzá, hogy megkérdezze mi a baj. A kislány szinte sírva mondta: Minden elmúlik! Minden tönkremegy!

A világon minden változik, és minden tönkremegy. A bűn miatt ez elkerülhetetlen. Megannyiszor érezzük, hogy a talaj kicsúszik a lábunk alól, a fejünkre szakad a plafon, és ez félelmetes lehet. Minden nap meg kell küzdenünk a körülményekkel. Sajnos ilyen világban élünk.

Mégis azt mondja a Biblia, hogy van valami, ami sosem változik. Van a világon egy valami, ami a történelem kezdete óta ugyanaz, és ez Isten maga. Jézus azt mondja, hogy az Ő beszéde semmit sem változott. Bármit mondott, az ma is igaz, ahogy tegnap is volt.

Mégis mi az a nagy dolog, amit Ő mondott, és nekem olyan fontos lehet, hogy kétezer évvel utána is van jelentőssége? - Tehetem fel a kérdést. A válasz egyszerű. Az, hogy szeret, és kapcsolatot akar veled, melletted áll, bármi történik. Ez az üzenet az időn túl ível. Tegnap, ma és holnap is ugyanaz.

A világ változik. Te is változol. Bármi ami körülvesz, csak egy ideig létezik, és lehet hogy pár óra múlva teljesen megváltozik, de Isten nem. Ha keresel egy stabil pontot, itt van.

Isten az egyetlen biztos pont az életben!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet