Fogadj szót!

„Teljesítsétek rendelkezéseimet, tartsátok be törvényeimet, és teljesítsétek azokat! Akkor biztonságban lakhattok azon a földön, a föld pedig megadja gyümölcsét, ehettek jóllakásig, és biztonságban lakhattok rajta.”
Mózes harmadik könyve 25:18-19 

Van, hogy nagyon nehezedre esik a szófogadás, pedig nem kérünk hatalmas dolgot. Csak azt, hogy ezt tegyed, vagy azt ne tegyed. Ne ugrálj az ágyon, amikor szoptatom a kistesót, vegyed fel a szandidat a lakásban, és úgy rohangálj. Ülve egyél az asztalnál, ne zenélj, amikor a húgod alszik. A sort pedig sokáig folytathatnánk. 

Egyik sem bonyolult, csak éppen korlátoz téged valamiben, és ezt nem mindig könnyű elfogadni. Nem mindig könnyű elfogadni azt, hogy ezzel mi a javadat akarjuk, mert ellene mond a pillanatnyi vágyaidnak, és azt is jelenti, hogy át kell adnod valaki másnak a vezetést. 

Nem hibáztatlak, ember vagy. Egy kicsi ember, akinek meg kell tanulnia, hogy a korlátok nem ellene, hanem érte vannak. Épp úgy, ahogy nekem is. Mert tőlem is kér Valaki. 

10 tedd vagy éppen ne tedd, amit Isten kér. Csak ennyit. Csak annyit, hogy éljek az Ő játékszabályai szerint, és higgyem el, ez a javamat szolgálja. Nem értelemetlenül, a saját kénye-kedve szerint kéri ezeket tőlem, hanem védeni akar általuk. Engem és ezzel együtt téged is, a családomat, a környezetemet, a világot, ahol élünk. 

Ma azért imádkozom, hogy jó példa lehessek számodra a szófogadás terén, hogy megtegyem hisztik és kötekedések, alkudozások nélkül azt, amit Isten kér tőlem. Hogy látszódjon az életemen, a cselekedeteimen, döntéseimen, hogy bízom Benne, és átadtam Neki a vezetést. Azért imádkozom, hogy lásd rajtam, jó Istennel élni, mert jó a Mindenható. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia