Számvetés 2017.

„Néhány görög is volt azok között, akik felmentek az ünnepre, hogy imádják az Istent. Ezek odamentek Fülöphöz, aki a galileai Bétsaidából való volt, és ezzel a kéréssel fordultak hozzá: »Uram, Jézust szeretnénk látniFülöp elment, és szólt Andrásnak, András és Fülöp elment, és szólt Jézusnak. 

(János 12:20-22)

A fenti történet lényege nagyon egyszerű: Volt néhány ember aki látni szerette volna Jézust. Fülöp – akihez először mentek – odament Andráshoz, és Jézust megkeresve létrehozták a találkozást.

A Reggeli Dicséret Blog célja is valójában az, hogy a naponta Istent kereső embereknek segítsünk közel kerülni hozzá. A Bibliának ma is élő és ható ereje van, mert a Szentlélek Isten meg tud szólítani rajta keresztül. Az napi Igézet írt gondolatok, reményünk szerint segítenek a régen megírt üzenetet, ma is élővé és alkalmazhatóvá tenni, „hogy jól induljon a nap…”

Így, 2017. utolsó napján hadd tegyünk egy kis számvetést, és előre tekintést.

VISSZATEKINTÉS
A Reggeli Dicséret Blog 2008. szeptember 9-én indult útnak Csizmadia Róbert kezdeményezésére. Fiatal adventista lelkészek kezdték el a mindennapi Reggeli Dicséret igeszakaszaihoz írni a rövid gondolatébresztő soraikat. 

Ma ez a lesz a 3334. bejegyzés.

Az évek során eddig 19 szerzővel dolgoztunk együtt, akik kisebb-nagyobb szünetekkel, vagy váltótársakkal írták a hozzájuk tartozó napi gondolatokat. A szerdai nap szerzője – Tóth Szilárd – megszakítás nélkül végzi szolgálatát, ami 480 bejegyzést jelent. Jelenleg 2 millió fölött tart az összes oldalmegjelenítés száma.
2016. júniusában létrehoztuk a Reggeli Dicséret Facebook oldalt, ami jelentősen megnövelte az olvasók, és megosztók számát. fb.com/reggelidicseret 
Az írók mellett két önkéntes segíti szolgálatunkat. Icuka, aki reggelente a Facebook-os posztolást végzi, ill. Ági a korrektúrázást.

ELŐRE TEKINTÉS
Azt nehéz megbecsülni, hogy naponta hány emberhez jut el az üzenet, de célunk az, hogy napról napra növekedjen ez az szám, amelyhez néhány egyszerű lépéssel Te is hozzájárulhatsz.

Ha szeretnéd naponta e-mailben megkapni az üzenetet, iratkozz fel a http://www.reggelidicseret.hu/ oldalon található „követés e-mailben” ablakra kattintva.









A napi áhítatot megoszthatod, az alábbi gombokra kattintva különböző csatornákon.



A Facebook megosztás is egy egyszerű művelet. Ha minden olvasó naponta megosztja a saját idővonalán a bejegyzést, az elérés megsokszorozódik.



















Tovább lehet növelni az olvasótábort, ha személyes ismerőseidnek is ajánlod az oldalt. Itt egyesével ki lehet választani azokat, akik szerinted nyitottak lehetnek a bibliai üzenetekre.









Imádkozzunk
- magunkért, hogy az Istennel járás egész nap valóság legyen
- másokért, akik rajtunk keresztül jutnak el Jézushoz – talán épp a Reggeli Dicséretek által.

„Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.”
(Ézsaiás 55:10-11)

Legyen Istené a Dicsőség!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia