Ima

Ma reggel egy gyönyörű imát olvashatsz. Azonban lenne egy kérésem. Ezt az imát Dániel mondta el több mint 2500 évvel ezelőtt. Neki akkor, ott ez volt az aktuális. De neked ma talán át kéne fogalmaznod a szavakat. Arra kérlek, mondd el Dániel alábbi imáját ma reggel, mielőtt elindulsz a munkahelyedre, az iskolába, vagy ügyeidet intézni, de vonatkoztasd teljesen a saját körülményedre. Saját városodra, otthonodra, vagy bármire, ami számodra fontos. Kérlek, éld bele magadat! Képzeld el, hogy Isten tényleg képes meghallgatni, és tud is, fog is rá válaszolni.
Íme Dániel imája:
„Én Istenem! Fordítsd felénk füledet, és hallgass meg minket! Nyisd ki szemedet, és tekints pusztulásunkra, és a városra, amely a te nevedet viseli. Mert nem a mi igazságunkban, hanem a te nagy irgalmasságodban bízva terjesztjük eléd könyörgésünket. Uram! Hallgass meg! Uram! Bocsáss meg! Uram, figyelj ránk, és cselekedj, ne késlekedj – önmagadért, én Istenem, mert a te nevedet viseli a te városod, és a te néped.”
 Dániel 9:18-19.
És miért ne hangozhatna a te imád valahogy így?
„Én Istenem! Fordítsd felém füledet, és hallgass meg engem! Nyisd ki szemedet, és tekints rám, és a városomra/családomra/férjemre/fiamra/kislányomra, aki a tiéd, akiért meghalt az én drága Jézusom. Mert nem a saját igazságomban, hanem a te nagy irgalmasságodban bízva terjesztem eléd könyörgésemet. Uram! Hallgass meg! Uram! Bocsáss meg! Uram, figyelj rám, és cselekedj, ne késlekedj – önmagadért, én Istenem, mert a tiéd vagyok. Én is, ez a város is, meg a családom is. Kérlek, hallgass meg! Figyelj könyörgésemre!” 
Persze konkrétabb is lehetsz, és elmondhatsz neki mindent részletesen. Dániel is ezt tette.

Szeretnéd tudni, hogyan válaszolt Isten Dániel fenti imájára? Olvasd csak el Dániel 9:21-t. Miért ne történhetne meg ez ma, a te imád hatására is? Bízz Benne! Nem rövidebb a karja, mint 2500 évvel ezelőtt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet