Csak az Isten tudja!?

„A tévedéseket ki veheti észre? Titkos bűnök miatt ne büntess meg!

Zsoltárok 19. fejezete 13. verse



Az Isten szava megtartásának nagy jutalma van. Ezt jól tudja a zsoltáros is, és valószínűleg te is jól tudod. Megtartani mindent, példamutató életet élni, eljárni a gyülekezetbe, buzgón imádkozni, segíteni a rászorulón, és bőven adakozni elsőre talán soknak hangzik, de valójában ezek azok a dolgok, amelyeket a külső szemlélők észrevételeznek abból, hogy te hívő vagy. A kereszténység, és a bűn nélküli élet megélése az otthonodban kezdődik. A zsoltáríró attól tart, hogy elkövet valamilyen olyan bűnt, amelyről nem is tudatosul, hogy miféle, és ez oka lesz annak, hogy a várva várt eredmény elvesszen, az örök élet!

"Mert nincs olyan rejtett dolog, amely napvilágra ne kerülne, és nincs olyan titok, amely ki ne tudódna, és ismertté ne válna."(Lukács szerinti evangélium 8. fejezet 17. verse).

Van mit takargatnod? Talán félsz, hogy nem értené meg senki a hibáidat, elítélnének azért, amilyen vagy? Isten biztosan nem teszi ezt, csak valld be bűneidet és kérd azok bocsánatát, majd hagyj fel mindazzal, amit korábban rosszul tettél. Nap, mint nap látok különböző motivációs üzeneteket a bibliából, amelyek arra vannak, hogy bátorítsanak, ha elcsüggednénk, vagy azokból merítenek egyesek erőt. Ezek a valós ígéretek, hozzá segítenek, hogy jobb emberekké váljunk addig a napig, míg Krisztus a földre érkezik.


Újabb természeti csapások, rengeteg áldozat, kérdés, és félelem. Mi lesz? Soha nem tudhatod, hogy tőled az Isten mikor kéri számon mindazt, amit tettél! Biztos vagyok benne, hogy amikor eljön ez a pillanat, te is úgy szeretnél felelni a kérdésekre, hogy ne kelljen szégyenkezned. Tegyünk ma egy lépést, hogy Krisztushoz közelebb kerüljünk. Ne halogasd a döntést, mert az idő közel van! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia