A betűk mögött lévő Isten

„Aki elfogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat.”
János evangéliuma 14:21 

Szereted őt, és úgy ismered, mint senki más. Tudod, milyen tevékenységeket végez szívesen, mivel lehet az őrületbe kergetni, és mivel lehet örömet okozni neki. Ismered a félelmeit, a vágyait. Ismered azt a jó oldalát, amit talán nagyon kevesen, és jól tudod, milyen a legkevésbé jó oldala is. Ismered az embert, aki az arca mögött van. 

Mellette döntöttél, ahogy ő is melletted. És megéltetek már sok kalandot együtt. Vannak dolgok, amiket olyan könnyű megtenni a másikért, amikkel olyan könnyű kimutatni, mit is jelent neked. Főleg, ha neked is van hozzá kedved. És vannak azok, amikért ki kell lépni a komfortzónából. Hiába tudja a fejed, hogy érte megéri… azért nem könnyű. És bár a mesék nem szólnak a hetedhét országra szóló lakodalom utáni élet kihívásairól, a szíved mélyén mégis tudod, hogy megér minden erőfeszítést az, hogy nem egyedül kell küzdened a mindennapokban.

Mert ez a szeretet. Nem a rózsaszín cukormáz, az áhítattól vibráló hosszú szempillák tekintete, a csillagot az égről is lehozó ígéretek. Hanem az, amikor reggel fáradtan kiviszi a szobából a pöttömöt, és túlél vele, hogy neked jusson még néhány perc pihenés. Amikor megeszi a kuszkuszt, pedig nagyon nem a kedvence, mert tudja, a nokedliszaggatás már nem fért bele az energiádba. Amikor úgy igazítja a munkarendjét, hogy te is el tudd intézni kényelmesen, amit el szeretnél. 

A szeretet a tettekből érződik igazán. Isten is ezt kéri tőled ma, és nem hagy a sötétben tapogatózni, példát is mutatott neked. Ő elhagyta a menny komfortzónáját, és emberré lett érted és értem. Szegény családba született, és sokan még a származását is kétesnek tartották. Élt, tanított, szolgált, meghalt és feltámadt azért, hogy neked életed lehessen. Örökké. Azt tette, amire neked szükséged volt. Úgy mutatta be a szeretetét, ahogyan te igazán meg tudod érezni. 

És csak azt kéri, hogy élj hasonlóan! Szeress hasonlóan! Cselekedj! Igen, ez nem mindig könnyű. Nem mindig kényelmes, és van, amikor ki kell lépni a komfortzónádon kívülre. De hidd el, megéri! Megéri megtapasztalni Isten szeretetét, és megéri viszont szeretni. Mert olyan kapcsolatod lehet Vele, mint senki másnak. Megismerheted a betűk mögött élő Istent.

Hát kelj fel, és cselekedj! 




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet