Jó tett helyében…

„Aki feddhetetlenül él, az segítséget kap, de aki görbe utakon jár, egyszer csak elbukik.”
Példabeszédek könyve 28:18 

Gyermekkorodban még hittél benne. Tudtad, hogy jó tett helyében jót várhatsz, ha segítesz, te is segítséget kapsz, ha felemelsz másokat, neked is irgalommal fizetnek, ha kedves vagy és barátságos, nem kell félned a mogorva, rosszakaró tekintetektől. 

Aztán ahogy felnőttél, ez a hited szépen lassan megváltozott. Ma már másként tekintesz az életre. Reálisabban, szürkébben, belefásultan. Mert ez a világ nem a mesék világa. Itt nincsenek jótündérek, varázslatos, rőzsegyűjtögető anyókák. Itt a “barát” is hátbatámadhat, és vagy győzöl, vagy belehalsz a “trónok harcába”. 

Isten ma reggel szeretné a rég elvesztett gyermeki hitedet feléleszteni. Hidd el, hogy megéri jónak lenni, és meg van a jutalma a becsületes életnek. Nemcsak Isten országában, hanem már itt a Földön is. Igenis jön jó a jóért cserébe, és Isten igazságszolgáltatása is a megfelelő időben érkezik. 

Lehet, hogy belefáradtál a becsületességbe, lehet, hogy úgy gondolod, jobban megy a soruk azoknak, akik másokat kihasználnak. Isten azonban azt kéri, emeld fel a tekintetedet Rá! Ő uralkodik. Még mindig Ő uralkodik. Igen, látszólag megéri a “görbe úton járni”, de hidd el, minden tettünknek megvan és meglesz a következménye. 


Tarts ki a Jó mellett, tarts ki Isten oldalán, mert hidd el, így van értelme ennek az életnek! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet