Amikor Isten emlékezik

„Ha ott lesz a szivárvány a felhőn, látni fogom, és visszaemlékezem az örök szövetségre, amelyet Isten kötött minden élőlénnyel, amely testben él a földön.”
Mózes első könyve 9:16 

Azt hiszem, túl sok történetet tudnék mesélni arról, amikor elfelejtettem valamit. Elfelejtettem bepakolni és elvinni egy-egy utazásra olyan dolgokat, amire nekem, vagy életem párjának lett volna szüksége. Elfelejtettem, hogy jön hozzánk a védőnő, és nagyon nem voltunk otthon, mikor telefonált, hogy melyik kapucsengő is a miénk. Elfelejtettük berakni az autóba a kislányunk összekészített bőröndjét, és lent hagytuk a parkolóban. Mi pedig elmentünk nagyszülőzni. A sort túl sokáig tudnám folytatni, de itt meg is állok, és most legyen szó pont az ellenkezőjéről. 

Legyen szó arról, Aki nem felejt. Arról, Aki igazán emlékszik. Isten adott egy jelet neked és nekem, amit mi (nem én, de ismerek olyat, aki igen) már meg is tudunk magyarázni, hogyan “készül”. Évezredekkel korábban felfestett egy szivárványt az égre, és azt mondta, kezdjük elölről. Kezdjük el újra, mert elfeledkeztetek rólam, és a saját vesztetekbe rohantatok. 

Kezdjük újra együtt. Szövetségben. Adok nektek egy jelet, ami hirdetni fogja a szeretetemet, azt, hogy én nem feledkezem el rólatok, és gondom van rátok. Egy jelet, ami arról beszél, hogy van második esély. Egy jelet, ami engem is emlékeztet arra, hogy mellettetek döntöttem. 

Hát képzeld magad elé, Kedves Olvasó azt a jelenetet, amikor Isten meglát egy szivárványt (valahol a földkerekségen most is kell lennie egynek), és eszébe jutsz. Eszébe jut az, milyen fontos vagy neki, mennyi közös élményetek volt, és mennyire várja azt a napot, amikor végre szemtől szemben láthatod Őt. Eszébe jut a sok küzdelmed, az esések és talpraállások sora, az igazán mély beszélgetések, a semmihez sem fogható tapasztalatok, és már tervezi, mennyi mindent fogtok együtt csinálni az örökkévalóságban. 

Istennek ma reggel eszébe jutottál. És hidd el, minden egyes pillanatban ott vagy a gondolataiban. Fontos vagy neki, és mindent megtesz érted, hogy a közös kalandotok soha ne érjen véget. 


Hát nézz fel az égre, és lásd meg, Isten szeret! Szeresd Őt te is, és emlékezz Rá! Mindig.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia