Lemerült telefon

Egy nagyon jó példatörténetet hallottam a hétvégén.
Mobiltelefonod egyet csippant, és egy kis piros pont elkezd vibrálni „Low Battery! 15%” – látod a képernyőn. Jaj, jaj!!! Még egy nagyon fontos beszélgetést kell lebonyolítanom, talán kibírja. 3 percet beszélsz. Újabb jelzés: „Low Battery 10%” Talán még egy sms-t el tudok küldeni. Hátha addig még kibírja töltés nélkül. Jaj, hol lehet a töltőm? Megírod az sms-t. Újabb szaggatott jelzés, a képernyő sötétbe borul, az sms-t már nem tudtad elküldeni. Pedig csak fel kellett volna tölteni a készüléket.
Más téma. Érdekes, mennyire odafigyelünk az étkezésre. Naponta háromszor, mások szerint ötször ennünk kell. Szakácskönyvek ezrei jelennek meg jobbnál jobb receptekkel. Te is kipróbáltál már vagy tucatnyit. Ha mondjuk egy étkezés valami miatt kimaradt, gyakran mondunk ilyeneket: „Egész nap egy falatot sem ettem!” Vagy: „Ennem kell valamit, mert megfájdult a fejem!”
Hogyan kapcsolódik össze ez a két dolog? Ha Jézus példáját nézed, Ő sosem engedte, hogy „lemerüljön az akkumulátora” Sosem próbálta a tegnap kapott erőt több napra tartalékolni. Minden reggel feltöltekezett az Atyával való beszélgetés által. Sosem olvasunk arról, hogy (le)kimerült volt, amikor emberekkel találkozott. Számára az ima, az elmélkedés éppoly fontos volt, mint a mindennapi kenyér. Minden reggel és a nap bármelyik szakában talált módot, időt és lehetőséget arra, hogy hosszabb vagy rövidebb időre elvonuljon és csak az ő mennyei Atyjával társalogjon. Hogy erőt merítsen. Volt eset, amikor teljesen megfeledkezett az evésről, annyira belefeledkezett a beszélgetésbe. Emlékszel? Ott a kútnál a samáriai asszonnyal.
És amikor jött a Kísértő a pusztában imádkozó Jézushoz, és rámutatott a földön szanaszét heverő lepény alakú kövekre, azt mondta: Te hatalmas vagy. Biztosan meg tudnád tenni. Éhes is vagy. Nosza, változtasd ezeket a köveket kenyerekké. Akkor Jézus így felelt: „Meg van írva; nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik!” Máté evangéliuma 4. rész 4. vers.
Jézus a pusztában erőt gyűjtött, feltöltekezett az Atyától jött energiával, és bár valóban éhes volt ellent tudott állni a Kísértőnek.

Hidd el, minél jobban kimerült lelki energiatartalékod, annál kevésbé tudsz ellenállni Sátánnak. Viszont, jöhet bármilyen csábítás, kísértés, lesz erőd, mivel úgy indultál el reggel, hogy tökéletesen feltöltötted lelki akkumulátorodat!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia