Boldog új évet!

„Állhatatosságotokkal nyeritek meg majd a lelketeket.”
Lukács evangéliuma 21:19 

Átléptél az új évbe, szíved pedig még tele van reménnyel. Talán ez az év jobb lesz, mint az előző. Talán több lesz benne a béke és kevesebb a borzalom. Talán kevesebb hozzád közelálló embert fogsz elveszíteni. Talán több sikert tudhatsz majd magad mögött, mint kudarcot úgy a magánéleted, mint a munka terén. Talán. 

Isten ma reggel rózsaszín álomképek helyett egy nagyon is valós bátorítást küld neked. Kitartó leszel. Állhatatos. 

Nem ígéri, hogy 2017 problémamentes lesz, hogy csupa jó esemény vár rád tele vidámsággal és nevetéssel. De azt megígéri, hogy melletted lesz mindvégig, és ezt be is tartja. Te az Ő gyermeke vagy, ezért bármi jön be azon az ajtón, amit új évnek hívunk, te állni fogod a sarat, és győztesként fogsz kikerülni belőle, mert nem egyedül kell harcolnod, hanem a világegyetem Teremtőjével az oldaladon. 

Állhatatos leszel, mert Ő az, aki ehhez erőt ad neked. Hittel bele fogsz kapaszkodni, mert tudod, Ő az egyetlen biztos pont, Akire lehet alapozni. Soha nem leszel egyedül, mert Isten nem fog cserbenhagyni a legkeményebb pillanatban sem. 

Hát emeld fel a fejedet, és vágj neki 2017-nek! Éld meg minden percét, a jókat és kevésbé jókat, a vidáman magasakat a gyászosan mélyekkel együtt Istennel az oldaladon, mért így lesz igazán boldog az új esztendőd! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia