Új emberekké lehetünk

Újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.
 
Efézusiakhoz írt levél 4. fejezet, 23-24. vers

Szeretjük az új dolgokat, mert az újdonságnak varázsa van, felfedezni valót hordoz magában. De miközben meglepjük magunkat vagy egymást új eszközökkel, tárgyakkal, készülékekkel, gondoltunk-e már arra is, hogy mi lenne, ha egyszer mi magunk újulnánk meg és változnánk meg előnyünkre, meglepvén ezzel egymást és magunkat?
 
A Bibliából azt értjük meg, hogy az e földi életünk arra való, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel, ha ezt elmulasztjuk, akkor csak vesztegetjük az életidőnket. Mindannyian más emberré lehetünk a gondolkodásmódunkban és abban, ahogyan egymáshoz viszonyulunk - tehát a lényünk lényegét illetően. Mindenki örülne egy ilyen irányú változásnak, de ami ehhez szükséges, arra már nem mindenki hajlandó. Vannak, akiknek gyenge az akaratereje az érdemi változáshoz, és vannak és voltak, akik megelégednek a látszattal, mint például a farizeusok. Nem véletlenül biztat az apostol, hogy valóságos igazságra és szentségre vágyjunk. Ezt viszont nem tudjuk magunkból kicsiholni. Az „teremtetik”, azt csak „fel tudjuk ölteni”. Ehhez Krisztust, az igaz emberi élet tökéletes mintáját és az Ő keresztjét kell szemlélnünk nap mint nap.
 
Legyen ez a mai nap is annak az alkalma az életünkben, hogy a jó irányú változás szándékában erősödünk és Isten támogatását kérjük ehhez.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet