Gyógyító Istenünk



Ímé, én hozok néki kötést és orvosságot, és meggyógyítom őket, és megmutatom nékik a békesség és hűség kincseit.”
(Jeremiás könyve 33. fejezet 6. vers)

Sem orvos, sem gyógyszerész nem vagyok, viszont ahogy látom az egészségügyben ma a gyógyítás folyamán sokszor csak a fájdalmak csillapítására, a tünetek megszüntetésére koncentrálnak ahelyett, hogy felderítenék és kiiktatnák a betegségek valódi okait.

S ezért elsősorban nem is annyira az orvosok a felelősek, hanem mi, akiknek nincs időnk, hogy a dolgok mélyére nézzünk, vagy esetleg részt vegyünk megelőzésképp szűrővizsgálatokon.

Meg nincs önfegyelmünk és akaraterőnk, hogy változtassunk, ha kiderül, hogy valamit rosszul csinálunk, vagy ha valamiről le kéne mondani, amit szeretünk, vagy esetleg valamit be kéne iktatni a napi rutinba.

S ha őszinték vagyunk még Istentől is gyakran úgy kérjük a gyógyulást, mint a háziorvostól a kapszulát. Azaz elmondjuk neki, hogy „kérlek gyógyíts meg”, elolvassunk néhány biztató Bibliaszöveget, de ennél többet lehetőleg ne kelljen tennünk. Sőt talán ugyanúgy felháborodunk, mint mikor a doktor nem gyógyszert ad, hanem életmódváltozásra szólít fel…

Mai igénk Istent olyan orvosként mutatja be, aki mintegy 2600 évvel ezelőtt már Jeremiásnak elmondta, - amit manapság kezdenek jobban vizsgálni – hogy a test megbetegedése jobbára a lélek betegségére vezethető vissza.

S ő, a mennyei orvos elsősorban nem a fizikai tüneteket akarja kezelni, hanem a betegség valódi okát akarja megszüntetni, amiről sem az akkori, sem a mai ember nem szeret, és nem akar hallani, nem akar tudomást venni, ez pedig nem más, mint a bűn.

Ahogy olvassuk: „És megtisztítom őket minden bűneiktől, amelyekkel vétkeztek ellenem, és megbocsátom minden bűneiket, amelyekkel vétkeztek ellenem, és amelyekkel gonoszul cselekedtek ellenem.” (8.vers)

A mi gyógyító Istenünk mindenféle mellékhatással rendelkező pirulák beszedése helyett a szíved mélyén megbúvó önzéstől, rossz szokástól, rossz gondolatoktól, haragtól akar megszabadítani, úgy, hogy ebben neked is meg kell tenned a magad részét.

Ez pedig nem csupán annyi, hogy mától teljes őrlésű lisztből készült kenyeret eszel, hogy odafigyelsz a napi két liter folyadék fogyasztására, hogy elmész sétálni, hogy az esti film megnézése helyett Bibliát olvasol.

Ne feledd! A teljes gyógyulás teljes életmódváltással jár! "A rosszat jóval győzd meg" (Róm.12:21) „Eredj el és többé ne vétkezzél!” (Ján.8:11)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet