Az aggodalom káros



„Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.

Máté szerinti evangélium 6. fejezet 34. verse


Az aggodalom egy tartós szorongást okoz a jövő miatt. A jövő bizonytalansága az ember életét teljesen tönkre teheti, és az ember eljut a teljes reménytelenségig. Végül lemond arról, hogy bármi is jobb lehet, pesszimizmus jellemzi majd az életét, de ami még rosszabb, hogy nem tud bízni a jobb, szebb jövőben az illető.

Folyamatos lelki gyötrődéssel jár, állandó rágódás, félelem, folyamatosan a veszélyérzet. Így nem lehet élni! 

Jézus tanácsa a hegyi beszédben a következő: Ne aggódj! Erre mi ma azt mondhatnánk: „mintha az olyan könnyű lenne…” Számtalan kihívás áll előttünk, amiknek mindig meg kell felelni, vagy amit teljesíteni kell. Állandó harc az életünk. Mindenkinek más területen kell megállnia a helyét. A küzdő téren a legnagyobb hibát akkor követjük el, ha az aggodalmunk közepette elfelejtjük, hogy van egy Isten, aki jobban tudja irányítani a dolgokat, mint én. 

A problémáink nem azért vannak, mert Isten nem látja az életünkben tornyosuló nehézségeket, egyszerűen csak kérnünk kell tőle megoldást. Én úgy tapasztaltam, hogyha Istenben bízva élem az életem, akkor nem kell szorongásban élnem, nem kell azon aggódnom, hogy mi lesz. Ehhez arra van szükség, hogy a kapcsolatomat egyre szorosabbá fűzzem Vele.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia