Kegyelemből

„De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt – kegyelemből van üdvösségetek!”
Pál levele az efezusiakhoz 2:4-5

Nem érdemelted meg. Te sem és én sem. Ettél a gyümölcsből, nem kell Ádámot és Évát okolnod, hiszen te magad döntöttél így. Te döntötted el, hogy megy egyedül is, hogy nem kell Isten, hogy rá csak a gyengéknek van szüksége, de te már felnőtt ember vagy, nem kell a kezedet fognia senkinek sem. Te döntöttél úgy, hogy jobban tudod, mi a jó és mi a rossz, jobban tudod, mire van szükséged és merre van a helyes irány. Te döntöttél így.

Ő pedig másként döntött. Úgy, hogy szüksége van rád akkor is, ha te erre még nem vagy nyitott. Eldöntötte, hogy fontos vagy a számára, és szeret mindenkinél jobban, pedig te voltál az, aki megtagadta és lesújtott a szögre a szörnyű kalapáccsal. Ő elhatározta, hogy nem hagy magadra, hanem utánad megy és megkeres téged, pedig te akartál más úton vándorolni az ismeretlenben. Ő eldöntötte, hogy mindent feláldoz érted, hogy a saját örök éléte sem lesz drága. És döntését tettek sorozata követte azért, hogy neked legyen lehetőséged másként dönteni.

Azért, hogy adhasson neked még egy esélyt, hogy lehessen újrakezdés, és ne kelljen örökre elveszned. Jézus Krisztus melletted döntött, ezért jött a Földre, ezért született meg és élt itt közöttünk, hogy végre megismerhesd az Isten igazi arcát, és közeledni merj Hozzá. Érted halt meg, támadt fel, érted dolgozik ma is a mennyben, és érted fog visszajönni. 

Nem azért, mert kiérdemelted. Nem azért, mert megugrottad a magasra tett mércét. Nem azért, mert olyan tökéletes vagy. Hanem azért, mert ilyen az Isten. Kegyelemből.

Advent harmadik vasárnapján gondold át, hogyan is állsz Vele kapcsolatban? Kicsoda Ő számodra? Mit jelent neked a kegyelem? És hogyan tovább? 

Kívánom, hogy Isten döntése, amit melletted hozott meg, adjon erőt arra, hogy Őt válaszd minden nap! Ma még megteheted. Kegyelemből. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia