Ne add fel!


„Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte, hogy a víz fürdőjével az ige által megtisztítva megszentelje; így állítja maga elé az egyházat dicsőségben, hogy ne legyen rajta folt vagy ránc vagy bármi hasonló, hanem hogy szent és feddhetetlen legyen. Hasonlóképpen a férfiak is szeressék a feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, az önmagát szereti.”
Pál levele az efezusiakhoz 5:25-28 


Tudom, nem mindig olyan könnyű szeretni. Sőt, van, hogy egyenesen kihívás ezt az utat választani, és úgy tűnik, sokkal egyszerűbb lenne rövidre zárni a dolgot, és kilépni a kapcsolatból. Mert a szeretet bátorságot követel és áldozattal jár. A szeretet akkor is ad, amikor nem kap cserébe semmit. A szeretet elfogad és értékel annak, aki vagy és olyannak, amilyen vagy. A szeretet figyel, tudja, mikor kell hallgatni, és mikor van ideje a szólásnak. A szeretet átölel, amikor szükséged van rá. A szeretet nem emlékeztet a múlt bukásaira. A szeretet nem adja fel. 

Ma reggel Isten erre a szeretetre hív téged. Legyél férj, vagy feleség, mindkettőtök hivatása legyen ez a szeretet. Annyian válnak el, és annyian élnek borzalmas párkapcsolatban. De te ne add fel! Legyél bátor, és merj szeretni akkor is, amikor a másik nem partner, amikor neked kell megtenni a ki tudja hányadik első lépést! 

Szeress, mert Krisztus már jóval előtted ezt tette! Ne add fel, mert Krisztus sem adja fel egyikőnkkel kapcsolatban sem! Hozz áldozatot, mert Krisztus saját magát áldozta fel érted! Ne sajnáld önmagadat, idődet, energiádat, anyagi javaidat, képességeidet, ha a társadról van szó! Add neki a legtöbbet, legjobbat önmagadból! 

Mától fogva kövesd Krisztus példáját a házasságodban! Válaszd a szeretet útját, és ne félj megtapasztalni a vele járó áldásokat! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet