Mindennek a végén

„Mindezt hallva a végső tanulság ez: Féld Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez minden embernek kötelessége! Mert Isten megítél minden tettet, minden titkolt dolgot, akár jó, akár rossz az.”
‭‭Prédikátor könyve‬ ‭12:13-14‬ ‭(Károli fordításban 12:15-16)

Pörög az élet körülötted és nincs megállás. Család, munka, vallási közösség, magánélet, önkéntesség, hobbi, szórakozás, „énidő”, és a sornak messze nincs vége. Annyi a dolgod minden nap. Annyi mindent teszel és veszel, annyi minden vagy a nap 24 órájában. Szerepekkel próbálsz zsonglőrködni, és néha talán te sem tudod igazán, ki is néz rád vissza a tükörből: házastárs, szülő, gyerek, barát, főnök, beosztott, szomszéd, aki mindíg az utolsó pillanatban ér oda, aki először kérdez az értekezleten, akinék mindig van zsebkendő, aki sosem ül le a tömegközlekedés járművein... Álarcokat cserélgetsz, mert felnőttél már és megtanultál viselkedni, megtanultad, hogyan is rejtsd el azt, ami igazán a szívedben van, mert neked ki kell állnod, tenned, beszélned kell, és jobb, ha nem látják a valódi énedet.

Egy kemény hét végén pedig újból és újból feltszed a kérdést: mindez mire jó? Mi értelme van az életnek? Mi az igazán lényeges dolog? Mit kell igazán tenned és minek is kell igazán lenned a végtelen lehetőség közül?

Az életedet ajándékba kaptad, és a történet végén neked is számot kell adnod, hogyan használtad fel a lehetőséget? Álarcok nélkül kell megállnod Isten előtt, és felelmed kell: megtaláltad-e az igazán lényegest?

Ma reggel a Mindenható segítséget akar nyújtani neked ennek  keresésében, és megsúgja, mire is adatott leginkább ez a kitudja hány év a Földön. Arra, hogy megismerd Őt. Arra, hogy végre találkozz vele jelmezek nélkül úgy, ahogy vagy, és megtapasztald, milyen is Isten, kicsoda Isten valójában.

Tapasztald meg, ahogy elrejt kezében a bajok elől, és tapasztald meg azt, ahogy veled éli át őket. Tapasztald meg kegyelmét és feloldozását, mert Ő már elszenvedte bukásod büntetését. Érezd át az Ő végtelen szeretetét, és lásd meg, törvénye is a te javadat, biztonságodat szolgálja, és jó ezek szerint az elvek szerint irányítani mindennapjaidat.

Hát használd fel ezt az időt, ezt a napot, az életedet arra, hogy közel kerülj Hozzá! Keresd a Vele való kapcsolatot, és ismerd meg magadnak, milyen jó, ha beengeded Őt az életedbe! És amikor a történet végén odaállsz, és végre szemtől szemben láthatod, öröm lesz az arcodon, szeretet, és hála, mert az életnyi közös élményt az örökkévalóságon át gyarapíthatod azzal az Istennel, akit megismertél.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet