Ahogy kezdetben volt

„Mert én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe.”
Ézsaiás könyve 65:17

Nehéz hetet hagytál magad mögött, és tudod, a következő sem lesz könnyebb. Fáj a szíved, talán búcsúznod kellett valakitől, esetleg túl rossz híreket kaptál attól, akit nagyon szeretsz. Talán a munkahelyedet veszítetted el, vagy még megvan, ám túlságosan embertpróbáló az a 8-10-12 vagy ki tudja, hány óra, amit bent kell töltened. Más úton jársz te is, és előttem is más ösvény tekergőzik, ám abban közös, hogy egyik sem mentes a nehézségektől, szenvedésektől.

Széttekintesz magad körül, keresed a megoldást, a választ, vagy valamit, Valakit, ami vagy Aki erőt ad ebben a helyzetben. Kérdések tömkelege kering a fejedben, vádolod magad, mert az a legegyszerűbb, és utólag mindig jobban látod, mit kellett volna tenni.

Ma reggelre Isten egy különleges üzenetet tartogatott számodra. Vége lesz nemsokára ennek a bűntől, fájdalomtól terhes világnak. És itt nem áll meg a történet. Nemcsak vége lesz, hanem újjá lesz, átadja helyét egy tökéletesnek. Isten eltörli a bűnt, megtisztítja a Földet mindattól, ami rombolta és tönkretette, majd újból munkához lát, az elemek engedelmeskednek hívó szavának, és előáll egy új, tökéletes világ, mely örökre fent fog maradni, és végső lakhelyet, örömet, békét, biztonságot ad neked.

Isten ismét teremteni fog, olyan tökéleteset, ami elfeledtet, vagy legalábbis más fényben láttat minden fájó emléket, melyet a régi világban kellett átélned. Isten letöröl minden könnyet a szemedről, újból találkozhatsz azzal, akinek búcsút kellett intened ezen a földön, és végre, újból minden jó lesz. Igen jó. Ahogy kezdetben volt.

Isten megígérte, és ma kapaszkodj ebbe az ígéretbe! Nemsokára vége lesz a szenvedésnek, és nem kell többé megtapasztalnod a halál fájdalmát. Nemsokára elfelejthetsz minden rossz emléket, mert az új világ tapasztalata ezeket felül fogja írni. Hát tarts ki Isten mellett! Ne engedd el a kezét, akármilyen nehéz is az út, melyen most járnod kell. Ő kezében tartja életedet, a világot, és soha nem hibázik. Higgy Benne, higgy neki, és várjuk együtt az új teremtést!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet