Ha szeretsz...

„Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat”. 
János evangéliuma 14:15

Van, hogy kimondani sokkal könnyebb. Mert persze, hogy szereted, ez természetes, és olyan jó megvallani. Olyan jó elmondani neki, mélyen a szemébe nézni, vagy épp egy ölelés közben, amikor tekintetetek nem is találkozik, csak érzitek egymás szívének dobogását. Olyan jó így elengedni a munkás hétköznapok reggelén, olyan jó így nyugovóra térni, mikor végre leolthatod a lámpát, és álmodhat az egész család. 

Olyan jó így zárni egy vitát, veszekedést, kibékülést, hogy bár a vélemények különböznek (ami egyáltalán nem baj), a kihívás, próba közel sem egyszerű, de ez az egy biztos. Szereted. Olyan jó felvállalni mások előtt, kimondani akkor is, amikor nemcsak ő hallja. És olyan jó csak gondolni is erre, amikor épp nincs a Kedves karnyújtásnyi távolságra. 

De elgondolkodtál már azon, mennyi tett rejtőzik meg a szavak mögött? Megteszed, amit kér, és ha igen, hogyan? Vonakodva, fogaidat összeszorítva, morcosan és kedvetlenül vagy örömmel, tudva, hogy ezzel bebiztosítod, igazán érezhetővé teheted azt, amit nemrég kimondtál. Hiszen hogyan is hatna, ha egy halk „Szeretlek!”-et a fülébe súgnál, de a kérései nem találnának halló és értő fülekre? Ha megmaradnál a szavaknál, de nem vennéd kezedbe a szerszámosládát, hogy megjavítsd, ami épp elromlott, nem nyitnád fel a szakácskönyvet a kedvenc ételénél, nem gondoskodnál róla és nem védelmeznéd? Hogyan hangozna a „Szeretlek!”, ha nem fejezed ki a tiszteletedet, elismerésedet érezhető és tapasztalható módon? 

Ma reggel gondolkodj el azon, mi is lapul egyszerű, ám annál komolyabb vallomásod mögött, melyet Istennek, a társadnak, családtagjaidnak, barátaidnak mondtál el. Ma reggel keresd, mik Isten parancsolatai, melyek megtartásával igazán kifejezheted szeretetedet! Ma reggel gondolkozz el azon, mit is kért a Kedves tőled az elmúlt héten, aminek teljesítése talán még mindig várat magára! Ma ne csak szólj, hanem cselekedj is! Ma vegyél példát Jézusról, aki nem állt meg az örömüzenet küldésénél, hanem lejött a Földre azért, hogy bemutassa, mi is a valódi szeretet. Ma és mától fogva minden nap kövesd őt! Szeress igazán!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia