Lesz ez még így se!

„Ha gyalogosokkal futva is kifáradsz, hogyan fogsz lovakkal versenyezni? Ha csak békés tájon érzed biztonságban magad, mit fogsz csinálni a Jordán sűrűjében?!”
Jeremiás próféta könyve 12:5

Él benned a remény, hogy a holnap majd jobb lesz, a jövő hét könnyebb, a jövő hónapban minden helyreáll és a jövő év valóra váltja álmaidat. De az élet nem ilyen egyszerű. Gyalogosok, lovasok, pofonok és kék-zöld foltok, és neked futnod kell tovább. Talán ma reggel úgy érzed, a békés tájak téged már jó ideje elkerülnek, és a próbák szakadékából nincs kiút, bármerre is mész. 

A Biblia nem hazudtolja meg a tapasztalataidat. Nem állít valótlant, és nem fest eléd rózsaszín álomvilágot arról, hogy akik Istent követik, azokkal csak jó dolgok történnek. Nem. A Biblia lovasokról és a Jordán sűrűjéről beszél. Próbákról, nehézségekről, visszás helyzetekről, amikor derült égből villámcsapásként jön az újabb probléma. A Biblia arról beszél, hogy ebben a világban nem úgy történnek a dolgok, mint ahogy sokszor szeretnénk, jó tett helyébe nem jön jó, nem az kapja a jutalmat, aki igazán megérdemli. 

Ma reggel Isten erőt akar neked adni. Az Ő erejét, amivel bírni fogod az iramot. Ma reggel arra kér, hagyatkozz rá, kapaszkodj a kezébe, és Vele nem fogsz veszíteni. Vannak és lesznek is nehézségek. Lesz ez még sokkal rosszabb is, de mégis van okod arra ma reggel, hogy szívedben reménnyel, mosolyogva nézz a májusi égboltra, mert Ő nem hagy magadra. Ő tudja min mész keresztül, és azt is tudja, mi vár még rád, és mindezt veled fogja végigélni. 

Hát fel a fejjel, mert jöjjön a Jordán sűrűje, a futópálya vagy bármilyen kihívás, te állni fogod a sarat, és győztesen fogsz mindebből kikerülni, mert maga a hatalmas Isten küzd érted!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet