A Mindenható Isten



Hát nem tudjátok, nem hallottátok, nem mondták el nektek a kezdetektől fogva, nem magyarázták el a föld alapozását? Az, aki ott trónol a földkerekség fölött, ahonnan lakói csak sáskának látszanak, fátyolként terítette ki az eget, kifeszítette, mint egy lakósátrat.
Ézsaiás könyve 40. fejezet, 21-22. verse


Az Isten mindenhatóságát bizonyítják ezek a kijelentések.

A feleségemmel együtt az a nagy palacsinta déli részén élünk (Dél-Magyarország) és hát lássuk be itt sok minden nincs, amin el lehetne csodálkozni. Mindig irigykedve gondoltam azokra (mikor arról olvastam, hogy mik is Isten csodái a természetben, általában szép hegyeket, virágokat, hatalmas sziklákat, vízeséseket vagy tengert mutogatnak) akik ilyen lélegzetelállító környezetben élik a mindennapjaikat. Ehhez képest itt legfeljebb a dinnye, paprika és a búza érési állomásait követhetjük nyomon.

Nagyon szépen tud Petőfi Sándor is fogalmazni az Alföldről, vannak csodaszép események, gazdag állatvilág, szép napkelte vagy éppen naplemente, stb… De személyesen én akkor tudok a leginkább elveszni az Isten alkotásaiban, amikor az égre tekintek. Megszámlálhatatlan mennyiségű csillag az égen, amit a nagyvárosok fénye eltakar, de a viharsarokban viszont kristálytisztán látszik minden. Félre értés ne essék, nem vagyok csillagász, de kifejezetten jó érzés meglátni azt, hogy az Isten sokkal nagyobb, és bölcsebb annál, mint azt mi el tudnánk képzelni!

Van egy dolog, amire szeretném felhívni mindenki figyelmét! A városi ember, -de azért a vidéken élők sem feltétlenül kivétel ez alól-, hogy csak éppen azt nézzük, ami előttünk van, egy, legfeljebb két lépéssel nézünk csakelőre. Ezzel teljes mértékben bezárjuk magunkat, és nem fogunk mást látni csak a saját kis korlátozott világunkat. Ha azonban fel nézünk, akkor egy új megvilágításban fogjuk látni az életet, és azt, hogy azt honnan eredeztethetjük. Nézzünk fel az égre és adjunk hálát és köszönjük azt meg, hogy az Isten mindent olyan szépen megalkotott, és benne Téged!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia