Célegyenesben!

1999. december 31. volt. A rádió, a TV és minden más hírközlő eszköz azzal volt tele, hogy holnap egy új évezred kezdődik. Eufóriás várakozás előzte meg az éjfélt. Aztán pontban éjfélkor – körkapcsolás az egész világról. Ki hogyan ünnepli az ezredfordulót. Valamiféle megmagyarázhatatlan váradalom volt az emberekben. Ezt is megértük. Vajon, mit hoz ez az évezred?
Azóta 15 év tellett el. Lassan belelépünk a 2015-ös évbe. És még mindig nem történt semmi. Nem történt semmi?
Mintha ebben az évezredben felgyorsultak volna az igazán nagy természeti csapások. Hurrikánok, cunamik, hatalmas földrengések.
Háborúk, forrongások sokhelyen. Gazdasági válság, anyagi ellehetetlenülés, a gazdagok és szegények közti olló még sosem nyílt ennyire szélesre. Újabb és újabb gyógyíthatatlan betegségek, Ebola elhagyta Afrikát.
Társadalmi események, a másság tolerálása, leszbikus és homoszexuális felvonulások, családon belüli és kívüli erőszak.
Ebben az évezredben ismertük meg a terrorizmust, megértük az ikertornyok leomlását, az Iszlám Államot, a vallási türelmetlenséget.
Megismerhettünk olyan kifejezéseket, amikről apáinknak halvány sejtése sem volt, mint tablet, laptop, I-pad, okos telefon, LCD TV, S minden csatornán áramlik be a szenny, a mocsok, az erkölcstelenség. Lassan bocsánatot kell kérni a szodomabeliektől, amiért kénkővel elpusztította őket az Úr, mivel mi sokkal bűnösebb közeget alakítottunk ki magunk körül.
Ma reggel ezt olvastam: „Amikor mindezek elkezdődnek, álljatok fel, és emeljétek fel fejeteket, mert közeledik a ti váltságotok!” Lukács 21. rész 28. vers.
Más szóval: Közeledik Jézus, aki a megoldást hozza.
E. G. White kb. 150 évvel ezelőtt így fogalmazta meg korunk állapotát: „Krisztus a föld történelmének legsötétebb szakában jön el. Noé és Lót kora jelképezi a világban közvetlen Isten Fia eljövetele előtt uralkodó állapotokat. A Szentírás erre az időre előre mutatva kijelenti, hogy Sátán "a hazugság minden hatalmával" fog dolgozni (2Thessz 2:9). Munkájáról félreérthetetlenül árulkodik a gyorsan növekvő sötétség, az utolsó napok sokféle tévelygése, eretneksége és csalása. Sátán nemcsak a világot ejti fogságba, de megtéveszti azokat az egyházakat is, amelyek a mi Urunk Jézus Krisztuséinak vallják magukat. A nagy hitehagyás olyan mélységessé fajul, mint az éjfél sötétsége. Isten népe számára ez a próbák, a könnyhullatás, az igazságért való üldözés éjszakája lesz. De a sötét éjszakában felragyog Isten világossága. PK 446
Lassan célegyenesbe érkezünk. Emeld fel szemedet, mert hamarosan meglátod az ég felhőiben megjelenő Szabadítót!






Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia