Nincs kifogás

„Azt mondjátok nekem: „Ne prófétálj ilyeneket! Ne prófétálj közelgő veszedelemről! Nem történhet ilyen szégyen velünk!” Vajon Isten elítélte Jákób családját? Ilyen türelmetlen az Örökkévaló? Ilyenek az ő tettei? Vajon nem hasznára vannak-e szavaim annak, aki igazságosan él?”
Mikeás próféta könyve 2:6-7

Könnyebb nem kinyitni a Bibliát, vagy ha már kinyitottad, mindig a másikra értelmezni. Mert ő persze, hogy tanulhatna belőle. Az ő bűnét leplezi le, az ő igazságtalanságát. Ezt sokkal könnyebb meglátni. 

És sokkal könnyebb bedugni a füledet, vagy beszélni éjjel nappal, csakhogy meg ne halld Isten hívását. És ha mégis meghallanád, ezer és egy magyarázat, kifogás van a tarsolyodban, és csak úgy ontod magadból őket. Sokkal könnyebb. Mert egyszerűbb ápolni saját életedről a rózsaszín ködöt, mint beismerni önmagad előtt, hogy bűnös vagy, tévedtél, hibát követtél el. Egyszerűbb inkább mások felé, mások hibái és hiányosságai felé fordulni, mint őszintén mélyre ásni saját lelkedben, hogy mit is rejtegetsz ott még önmagad elől is. És könnyebb a végtelenbe nyúló magyarázkodás, mert mindig van értelmes vagy legalábbis annak tűnő kifogás. 

Ma reggel Isten azonban azt kéri tőled, hogy tedd félre a könnyebb utat, a zsigerből jövő reakciókat, és engedd neki, hogy belépjen életedbe! Engedd neki, hogy a Biblia lapjain keresztül üzenjen neked, és az Ő igéi átformálják jellemedet! Tárd fel előtte a szívedet, és adj neki bepillantást annak legrejtettebb zuga felé is. 

Ma legyél őszinte Hozzá és önmagadhoz. Engedd, hogy szavai célba érjenek kusza agytekervényeid rengetegében, és elindulhass vele a változás, a fejlődés útján!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia