Az élő Isten



Én tőlem adatott ez a végzés, hogy az én birodalmamnak minden országában féljék és rettegjék a Dániel Istenét; mert ő az élő Isten, és örökké megmarad, és az ő országa meg nem romol, és uralkodása mind végig megtart; Aki megment és megszabadít, jeleket és csodákat cselekszik mennyen és földön; aki megszabadította Dánielt az oroszlánok hatalmából.
 Dániel könyve 6, 26-27

Dárius országában, jogerőre emelkedett az Isten követése. Keresztény szempontból milyen fantasztikus dolognak tűnik, hogy van egy olyan ország, ahol egység van a vallási sokszínűségben. A király bizonyságot tett arról, hogy Dániel istene az élő Isten, és az ő országa örökre megmarad. Akiről Dárius ezt nyilatkozza az a Mindenható Isten. Ő megment és megszabadít, jeleket és csodákat tesz a mennyen és a földön. Egy "nagyember" úgy nyilatkozik az Istenről, mint akitől ő maga is függ.

Van egy nyilatkozat, amelyet az ember aláírhat vagy eldobhat. Ennek a nyilatkozatnak az első pontja: „én az Úr vagyok a te Istened”(2Mózes 20, 2) Ha ezt jóváhagytuk, akkor mehetünk a többi pontra. Érdekes függőségi helyzet alakul ki az ember és az Isten között. Az Isten felkínálja az ember számára a lehetőséget, és az ember dönti el, hogy én ezt valóban akarom e? Minden egyes ember az életében megfogja kapni ezt a nyilatkozatot és ők maguk döntenek a saját sorsukról, hogy elfogadják e!

Hiszem, hogy egyre többen találkozunk életünk során olyan élethelyzettel, amelyből nem lehetett volna menekülés, de mégis elmondhatjuk, hogy „szerencsésen megúsztuk”. Az Isten nem hűtlen, nem találkozunk egyetlen olyan történettel sem a bibliában, mely okot, adna arra, hogy kételkedjünk az Isten szavában. Az isteni szó, amit meghallva teljesebbé lesz életünk és általa tökéletesebbé formálódunk! Ehhez az, kell, hogy arra a nyilatkozatra, amelyet az Isten felkínál minden ember számára, azt aláírjuk. Mondjuk el környezetünknek azt a történetet, amikor megéreztük az Isten szabadítását. Dicsérjük Őt azért és hirdessük az Ő hatalmas tetteit!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet