Közel van az Úr

"Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti."

Zsoltárok könyve 34:19

Néhány évet szükséges csupán a földi bűnös történelemből tapasztalni a saját bőrödön és egészen biztosan valami megsebzi a lelkedet. Itt a Föld nevű bolygón nem lehet úgy eltölteni még egy rövid életet sem, hogy ne kapjunk láthatatlan sebeket.

Sebeket szerezhetünk
- ellenségtől és barátnak hitt emberektől,
- a saját butaságunk vagy a más óvatlansága miatt,
- nagyokat és elviselhetetleneket, 
- kicsiket és alig tapasztalhatóakat, mégsem múlóakat,
- évekre, vagy egy egész életre.

Mindenkinek van sebe. Van, aki állandóan azzal foglalkozik, mások letagadják és úgy tesznek, mintha nem fájna. Pedig mindenkinek van és bármennyire is tagadjuk, fáj.

Jézus azért jött a Földre, mert nem tudott magunkra hagyni a fájdalmunkban. Nem hagyta, hogy reménytelen legyen a sorsunk. A fájdalmat Magára vette, hogy kiszabadítson belőle örökre. Közel van azokhoz, akik megsebesíttettek, mert tudja, hogy mit jelent sebekkel borítottnak lenni.

Illés szívét megtörte a félelem, a fáradtság, a csalódottság és az elhagyatottság-érzés. Isten nem bírálta ezért, hanem segítséget küldött, türelmes és szelíd volt, végül pedig nem dorgálást, hanem a legnagyobb kegyelmet kapta, amiben embernek része lehet: halál nélkül ragadta el az örökkévalóságba.

Ezékiás összetört, amikor megtudta, hogy meg kell halnia. Az Úr megkegyelmezett neki, kapott még 15 évet és még csodát is látott biztosítékként. Javára vált a keserűség, de a legnagyobb ajándék Isten közelsége volt a sötét órában.

Istenhez büszke szívet nem lehet vinni, de összetörtet igen. A megsebzettet Isten begyógyítja, hogy újra ép legyen, amit Ő egészségesnek tervezett.

Nemsokára eljön az a nap, amikor Isten örökre eltörli az összes sebet, mert olyan közel jön a megsebzettekhez, hogy minden fájdalom örökre eltakarodik az Ő színe Elől.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet