Éberen



„Ne aludjunk tehát, mint a többiek, hanem legyünk éberek és józanok. Mert akik alszanak, éjjel alszanak, és akik részegek, éjjel részegednek meg. Mi azonban, akik nappaliak vagyunk, legyünk mértékletesek, öltsük fel a hit és szeretet páncélját, és sisak gyanánt az üdvösség reménységét!”
1Thesszalonika 5:6-8.
Csak éber állapotban vagy cselekvőképes. Jézus eljövetele előtt Sátán szeretne mindenkit mély álomba ringatni. Ehhez altatódalokat énekel a füledbe: money, money, money… (ABBA együttes száma). Vagy azt mondja: Ezt megteheted, mert megérdemled! Vagy azzal kábít, hogy ráncosan, idősen, kövéren nem vagy értékes, ezért minél többet foglalkozz magaddal, és lelki értelemben máris kába vagy, kit érdekel a Biblia, az imádkozás, ha kalóriákat kell számolni, ránctalanító krém után kell futkosni. Közben elveszíted józan ítélőképességedet, mert vagy túlságosan leértékeled magad, vagy esztelenül föl.
Ma reggel józanságra hív az Úr. Bár ebben a világban kell élned, de vegyél magadra egy páncél-öltözetet. Na, ne mosolyogj! A páncélról lepereg a rálőtt nyíl. Leperegnek a bántások, sőt leperegnek Sátán füledbe duruzsolt dallamai is. Ha hited élő, szereteted mély, akkor lepereg róla minden, ami közéd és a Te szerető mennyei Atyád közé akar ékelődni.
A sisak véd. Ha van reménységed, ha el tudod mondani, hogy „Jézus karjára bizton hajtom fejem le én, abban találom üdvöm, ha nyugszom hű szívén…” akkor minden a helyén van. Nem kell félelemmel tekintened a jövő felé.
A mai napon mindennél nagyobb szükséged lesz erre a hit és szeretet-páncélra, mert enélkül ki leszel téve nagyon sok bántásnak, meg-nem-értésnek. De ne feledd, a páncélról Sátán minden tüzes nyila könnyedén lepereg. Kérd hát el még most, mielőtt elindulnál, ezt a nagyon fontos öltözetet a Te drága Barátodtól!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia