Nemcsak nőknek!

„Csalárd a kedvesség, es hiábavaló a szépség, amely asszony féli az Urat, az szerez dicséretet magának."
(Példabeszédek könyve 31. fejezet 30. vers)

A derék asszony dicsérete a Szentírás egyik gyöngyszeme. Gondoskodik övéiről, intézi a háztartás minden ügyes bajos dolgát, a férje szíve bízik benne… Bizony sok férfi álmodozhat ilyen asszonyról. S mennyi vághatta felesége fejéhez elvárásként az itt felsorolt erényeket.

Ám az itt felsorolt erények ápolása nemcsak nőktől várható el, hanem legalább annyira férfiaktól is. Ami pedig a szépséget, a külsőségeket, a látványt illeti, bizony bennünket, férfiakat az ellenség ezek által sokkal jobban meg tud vezetni.

Persze nem önmagában a szépséggel és a kedvességgel van baj. Az Ige célja; bemutatni mindezen dolgok valódi helyét, szerepét és értékét az életünkben.

Mai Igénk felhívás, nemcsak nőknek. Felhívás, hogy ne engedjük, hogy csupán a múlandó, földi dolgok kössék le figyelmünket.

Sajnos, sokan minderre már túl későn döbbennek rá. Felsóhajtanak, mint nemrég egy kedves ismerősöm, ott, a halálos ágyán; - Eltékozoltam az életemet. Haszontalan és felesleges dolgokra pazaroltam el az időmet és erőmet. – Bárcsak komolyabban vettem volna Isten hívását és korábban észhez tértem volna! Bárcsak többet öleltem volna magamhoz szeretteimet! Bárcsak többet mondtam volna nekik; szeretlek! Inkább éltünk volna szerényebben… elrohantunk egymás mellett…

Kedves olvasó!

Ne várd meg míg késő lesz, míg rájössz, hogy nincs az a smink, amely elfedi az öregedés jeleit. Keresd azt, ami igazán értékes, ami örökre megmarad, és élj úgy, amint Pál írja:

„Az odafelvalókkal törődjetek ne a földiekkel, mert meghaltatok és a ti életetek el van rejtve Krisztussal az Istenben. Mikor Krisztus a mi életünk megjelen, akkor majd ti is Ő vele együtt megjelentek dicsőségben.” (Kol.3:2-4)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet