Nőjetek fel végre



„Senki a te ifjúságodat meg ne vesse, hanem légy példa a hívőknek a beszédben, a magaviseletben, a szeretetben, a lélekben, a hitben, a tisztaságban.”   1Timoteus 4:12.

A Northland-i főiskola igazgatója John Tapene egy olyan bírótól származó idézetet ajánl mindenki számára, aki a fiatalok ügyeivel foglalkozik.

“Mindig csak sírnak, hogy hova mehetnénk, mit csinálhatnánk?
Azt mondom nektek: Menjetek haza, nyírjátok le a füvet, takarítsátok ki a szobátokat, tanuljatok meg főzni, tanuljatok, csináljátok meg a házi feladatotokat, aztán ha mindennel készen vagytok, fogjatok kezetekbe egy könyvet és olvassatok. A városotok nem tartozik nektek semmilyen szórakozási lehetőséggel, és a szüleiteknek sem feladata, hogy szórakoztassanak titeket.
A világ sem tartozik nektek semmivel, ti tartozok neki. Ti tartozok neki, hogy az energiátok, időtök és a tehetségetek segítségével, jobb hellyé varázsoljátok.

Máshogyan kifejezve: Nőjetek fel végre, hagyjátok abba a sírást, szálljatok ki az álomvilágotokból és növesszetek végre gerincet. Viselkedjetek úgy, mint, felelősségteljes emberek. Csodálatos és fontos emberek vagytok, de elvesztegetitek az életetek azáltal, hogy csak ültök és arra vártok, hogy valaki végre csináljon valamit.
A legjobb idő most van és az a valaki te vagy!”

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet