Megállni „az Emberfia előtt”


„Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól; és hirtelen lepjen meg titeket az a nap, mint valami csapda, mert úgy fog rátörni mindazokra, akik a föld színén laknak. Legyetek tehát éberek és szüntelen könyörögjetek, hogy kimenekülhessetek mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt.”
Lukács evangéliuma 21:34-36

Belegondoltál már milyen lesz majd, amikor mindenkinek meg kell állnia Isten előtt? Milyen lesz majd életedben először belenézni a szemébe, és meghallani egyenesen hozzád intézett szavait? Milyen lesz majd először meglátni őt, akit csak elképzelni tudsz? Milyen lesz majd a tükör homályossága nélkül ismerni az Istent? 

C. S. Lewis Narnia krónikáinak utolsó kötetében fantasztikus képet fest arról, hogy ő milyennek látja a végítéletet. A teremtett lényeknek mind Aslan elé kell állniuk, a szemébe kell nézniük, és eszerint dől el örök sorsuk. Akiknek szemében gyűlölet és rettegés ég, azok eltűnnek az oroszlántól balra, annak hatalmas, feketén örvénylő árnyékában. Akiknek szemében szeretet fénylik, belépnek Aslan országának kapuján, és sorsuk az örök boldogság lesz. 

Belegondoltál már abba, vajon mi rejlik tekinteted mélyén, ha Istenre nézel majd? Milyennek ismerted meg őt, és hogyan döntöttél vele kapcsolatban? A mai nap egy újabb lehetőség arra, hogy megismerd Istent valójában, és bátran, szeretettel néz a szemébe. Ma még elmondhatod neki, hogy szeretnéd igazán tudni, ki is Ő, és szükséged van az Ő jelenlétére. A ma még a tiéd, ezért hát jól gondold meg, mire használod fel értékes perceit!

Az örökké szemszögéből mit sem érnek a mindennapok nyűgjei, a megélhetés gondjai. Ne engedd, hogy ezek átvegyék gondolataid és életed felett az uralmat. Emeld szemed az igazán lényeges irányába, és ismerd meg az Emberfiát!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet