Aki keres...


„Vessetek magatoknak igazságot, akkor hűséget arathattok! Szántsatok föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az Urat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét.”
Hóseás könyve 10:12

Ma van itt az ideje, barátom! Ma van itt az ideje annak, hogy keress, áss, szánts, kutass az igazi kincs után. Ma van az ideje, hogy vess igazságot, vess reményt, bizalmat, és várd, mi is nő ki majd belőle. Ma még megteheted. A ma, és csak a ma a tiéd. 

Év vége felé közeledve unos-untalan számadásba botlasz. Magad előtt pörgeted az elmúlt évet, a sikereket, kudarcokat, csalódásokat. Ahogy gyújtod egyik gyertyát a másik után, és emlékezel egy-egy fájó eseményre, szívedben egyre csak nő a vágy, hogy megtaláld végre, amit oly régóta keresel, ami egyszer talán a tiéd volt, de egy költözés során már nem is tudod, hová dobozoltad el. 

Valaha megvolt, de annyi minden történt azóta, annyi minden megváltozott. Most pedig végre igazán érzed a szükségét, hogy újra megtaláld. Megtaláld Istent, a vele való kapcsolatot. Megtaláld az advent valódi lényegét, a menny Urát. 

Rá van szükséged, hát lásd be végre, hogy ma még megtalálhatod, ha igazán keresed! Ha igazán szeretnél vele találkozni, ma sikerülhet. Ma újra tiéd lehet, amivel régen bírtál, ma újra teljes lehet az életed. 

Hát ragadd meg az év vége közeledtével ezt a különleges pillanatot! Keresd Istent, és megláthatod Őt végre igazán!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet