Szép, új világ


„Házakat építenek, és laknak bennük, szőlőket ültetnek, és élvezik gyümölcsüket. Nem úgy építenek, hogy más lakjék benne, nem úgy ültetnek, hogy más élvezze. Mert népem élete oly hosszú lesz, mint a fáké. Választottaim maguk élnek munkájuk eredményéből. Nem hiába fáradoznak, nem veszedelemre szülnek, mert az Úr áldott népe ez, ivadékaival együtt. Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok, még beszélnek, én már meghallgatom. A farkas a báránnyal együtt legel, az oroszlán szalmát eszik, mint a marha, és a kígyónak por lesz a kenyere. Nem árt és nem pusztít szent hegyemen senki - mondja az Úr.”
Ézsaiás könyve 65:21-25

Veszel egy apró lakást, de te is tudod jól, hogy nem magadnak, hanem a banknak. Ha valami történik veled, és nem tudod fizetni a borsos részleteket, egyszer csak arra eszmélsz majd, hogy nincs fedél a fejed felett. 

Családot tervezel, szeretnél gyerekeket nevelni, de a szíved sajog, mert nem akarod, hogy egy ilyen világban, ennyi mocskot és borzalmat látva nőjenek fel. Nem akarod, hogy bármi rossz is érje őket, de mindentől úgysem tudod megvédeni szeretteidet. Időről-időre meg kell tanulnod a számodra fontos személyek hiányával újratervezni az előtted lévő kérdőjelekkel teli jövőt, és bármennyire is tiltakozik ez ellen minden porcikád, már ki kellett mondanod: „Istenhozzád!” 

Itt semmi sem örök, semmi sem maradandó, és meg kell tanulnod elengedni dolgokat, személyeket, álmokat és terveket. Pedig szeretnéd, ha lennének időtálló dolgok, vágysz arra, hogy legyen örökké, hogy akit szeretsz, az ne hiányozzon soha az életedből, és ne kelljen megtanulni nélküle élni.

Isten ma reggel szeretne egy bátorító üzenetet küldeni feléd. Eljön az Ő országa, ahol van örökké. Ahol többé nem más fogja élvezni azt, amit te kemény, kínkeserves munkával összekuporgattál, hanem ehetsz arról a diófáról, melyet te magad ültettél. Láthatod mindig azokat, akiket szeretsz, és nem lesz többé fájdalmas búcsúzás. Eljön az az ország, ahol végre nem lesz szükség zárakra, lakatokra, biztonsági berendezésekre. Isten országa, ahol többé nem kell félni semmitől, vége lesz minden rossznak, és egy igazán boldog élet vár rád. 

Hát emeld fel a fejedet, barátom, és lásd meg, hogy van remény! Jézus visszatér, és elhozza számodra az Ő országát. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet