Ne légy feledékeny…!


„Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről. A ki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet.„ Zsoltár 103,2-3.

32 évvel ezelőtt, 1979. júniusában, egy 17 éves fiatalember állt hófehér ruhában egy fekete ruhás lelkésszel egy keresztelő medencében. Majd a bemerítés ünnepélyes pillanatai után elhangzott az Ige: „Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről. A ki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet.„

Soha nem felejtem el azokat a perceket! Isten eltörölte bűneimet, és biztosított arról, hogy nem a saját erőm által, hanem az Ő segítségével, győzedelmes keresztény életet élhetek! Azóta már tovább adtam gyermekeimnek Isten emlékeztetőjét, amikor hasonló helyzetben megkereszteltem őket…

Mennyire fontos, hogy ne feledkezzünk el az Úrról! Az ember hajlamos rá, hogy kihagy az emlékezete. Figyelmen kívül hagyjuk, hogy honnan emelt ki bennünket ami szerető Istenünk. Hányan vannak, akiknek most jól megy a soruk, de ez nem mindig volt így! Elbizakodnak, mintha a saját erejük, ügyességük által lenne előmenetelük. Pedig Isten az, aki adja az egészséget és a bölcsességet ahhoz, hogy boldogok legyünk! Nélküle semmik vagyunk! Csak tétován bolyongunk az élet útvesztőiben, és nem leljük a várva várt békességet és az igazi örömöt. Ha viszont Ő életünk részévé válik és betölti egész szívünket, minden más lesz. Átéljük a bűnbocsánat, a gyógyulás élményét, és olyan dolgok történnek velünk, amelyet még legmerészebb álmainkban sem gondoltunk volna….

Ezen a reggelen csendesedj el, kérlek! Gondold át életed eseményeit. Emlékezz vissza arra, honnan jöttél és hogy mi az életed értelme. Legfőképpen pedig áldjad az Urat és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről…..

Kormos Tivadar

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet