Útvesztők helyett

"Aki bölcs, belátja ezeket, aki értelmes, az megérti. Mert egyenesek az Úr útjai, az igazak járnak rajtuk, a vétkesek elbuknak rajtuk."

Hóseás könyve 14:10


Legjobb az egyenes út. - hangzik fel valahonnan a távoli múltból egy már szinte elcsépelt mondat, egy közhellyé vált szólás. Az egyenes út. De te ennek ellenére előszeretettel választod sok esetben az "S" kanyarokat, és inkább bolyongsz az élet útvesztőiben még egy pár kört, hogy utána magad is belásd, tényleg a másik úton kellett volna indulni.

Okos, tapasztalt, önálló emberként meg van a jogod hozzá, hogy magad dönts útjaid folytatásáról. Te választasz, hogyan tovább. Tudom, hogy nehéz igazán a tetteiddel beismerni, hogy van nálad okosabb, bölcsebb lény, aki jobban tudja, melyik út válik a javadra. Kifejezetten nehéz átadni a kormányt életed felett Valaki másnak, annak ellenére, hogy belső érzékeid is ezt tanácsolják. Megmakacsolod magad, és csak újabb köröket rósz a körforgalomban.

Nem tudom, merre tart most az életed, barátom. Éppen egy "S" kanyarból tartasz visszafelé a csomópontig, vagy a köröket teszed egymás után a körforgalomban, mert nem vagy benne biztos, hogy tényleg az lenne a legjobb út számodra. Isten ma egy egyszerű üzenetet küld neked: Válaszd az Ő útját! Válaszd azt az egyenes utat, melyet keresztjével jelez. Nem azzal leszel igazi bölcs és értelmes ember, hogy a saját fejed után mész szakadatlanul, hanem hogyha elfogadod, Isten hatalmasabb nálad, és Ő jobban tudja.

Isten azt kéri tőled, hogy vess véget bolyongásaidnak, hagyd abba a köröket a körforgalomnál, és indulj el vele egy közös úton, egy egyenes úton a menny felé.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia