Mert van igazság!

"De az Úr örökké trónján ül, fölállította bírói székét."
Zsoltárok könyve 9:8

Tudod, igenis van igazság. Akkor is, ha első ránézésre minden fordítva működik, mint ahogy annak igazán kellene. Egyesek a semmiért milliókat kaszálnak, te pedig éhbérért dolgozol. A híres ember vétke felett eltelik a könyörtelen idő, és a jogos büntetés, következmény látszólag sehol. Ártatlan fiatal leli halálát egy lövöldözésben; és hazudik mindenki, hogy nincs pénz...

De akkor is van igazság! "Nagyhatalmak cserélhetnek hosszú üzenetet", emberek, szervezetek, pártok irányíthatnak, kormányozhatnak, engedhetnek és büntethetnek, de az Isten örökké uralkodik. Uralkodik világunk felett, és kezében tartja az eseményeket, nemsokára pedig befejezi az ítéletet, és végre megtapasztalhatod, hogy igenis van igazság.

Isten uralkodik, bíráskodik, de ne félj. Ő igazságos. Fia halálán keresztül téged igaznak nyilvánít, és élvezheted az ítélet pozitív oldalát, amikor az Isten joga melletted áll. Sok gonoszságot tapasztalhattál már a világban, de bízz, Ő uralkodik, és készen áll, hogy ítéljen a te javadra.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia