Az Úr a Te őriződ

„Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felől. Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold. Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet. Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!" Zsoltárok 121,5-8

JÉZUS SZERET TÉGED!
Ez lehet egy üres szólam, de válhat életed részévé is. Ha emlékezel arra, hogy Veled volt tegnap is, ha észreveszed jelenlétét ma is, akkor bízhatsz abban, hogy a jövőben is Veled lesz.

Fiatalok voltunk, és meggondolatlanok. Vecsésen laktam, és az egyik este nálam aludt a barátom. Büszke volt arra, hogy sikeres kresz vizsgát tett, és a vezetés is nagyon jól megy neki, és hamarosan megkapja a jogosítványát. Ennek örömére vett egy használt autót.
Azon az őszi reggelen, amikor felébredtünk szemerkélt az eső. Felajánlotta, hogy majd ő bevisz Budapestre a munkahelyemre. Mielőtt elindultunk volna elolvastuk az aznapi igét, imádkoztunk , hogy az Úr segítsen meg. Beültünk az autóba és elindultunk. Ahogy beértünk a városba egy hosszú egyenes út következett és egy enyhe kanyar balra. Nem volt nagy a forgalom. A kanyarban az autó hátulja megcsúszott és mi belementünk egy kis vízelvezető árokba. Az autó kettőt pörgött, és alvázzal egy villanyoszlopra tekeredett fel. Olyan erővel csapódott a beton oszlopnak, hogy az kettétört. A kocsi felismerhetetlenségig összetört. Az első pörgés után a barátom kiesett az autóból, én a kezemmel kitámasztottam magam, és vele együtt csapódtam alvázzal a villanyoszlopnak.
Az autóból kimásztam, kerestem a barátomat. Mindketten egyetlen karcolás nélkül úsztuk meg az ütközést. Az autóból kiszedtük a személyes dolgainkat, letakartuk egy fekete nejlonnal és vártuk a rendőröket. Sokan körbeállták az autót és látták a letakart csomagokat, amikre azt hitték, hogy mi fekszünk ott és hallottuk, hogy sajnálkoznak.
Amikor a rendőrök megérkeztek, felvették az adatainkat, csak annyit mondtak: „Fiatalemberek, tudják, hogy maguk újraszülettek”

Igen tudtuk. Azóta is mindketten hálát adunk Istennek és követjük őt. Soha nem felejtkezem el az Ő ígéreteiről.

Ma reggel is ígér valamit, kapaszkodjunk bele az Ő szavába „Az Úr a te őriződ…” és ezek a gondolatok legyenek ott egész nap a mi fejünkben …… AZ ÚR A TE ŐRIZŐD, AZ ÚR A TE ŐRIZŐD, AZ ÚR A TE ŐRIZŐD – és este ne felejtsük el megköszönni Neki, hogy megőrzött Bennünket. Ámen

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet