Valódi szeretet

"Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal." 1János 3:18


Szeretetből és szeretetre lettünk teremtve. "Isten nem akarta, hogy az ember elkövesse a bűntettet, mégis odaállította a jó és gonosz tudásának, a kísértésnek a fáját az Édenbe.Miért?Mert az ember számára nem kötelező a szeretet, az engedelmesség, hanem lehetőség.Csak az nevezhető erkölcsi lénynek,aki szabadon dönt, aki tud igent is,és nemet is mondani.A kötelezővé tett jó meggyalázná az embert.Ez a diktatúra módszere.(Szigeti Jenő:Meg lehet szabadulni a bűntől? 59.)

A szeretet nem kötelező, de választható. Isten az emberségünket szentelte meg azzal, hogy adta számunkra ezt a képességet. Gondolj csak bele, bárhol is olvasod ma reggel ezeket a sorokat... Léteznél-e ma, ha nem történt volna meg a világ egyik legnagyobb csodája? Lélegeznél ma, ha nem lett volna a világon két különböző érdeklődésű-, társadalmi rangú- vagy képességű nő és férfi, akik egymásba szerettek? Létezne-e ma reggel egy simogatni való álmos gyerekarc, vagy lenne-e otthon egy biztos hely, ahol szeretnek, elfogadnak és befogadnak? Létrejöhetne-e szeretet nélkül két fiatal szoros kapcsolata, amit nem lehet megmagyarázni, csak átélni lehet? A szeretet olyan mint a szél.Nem tudod honnan jön és hová megy, de érzed, mert megérint, átformál és szárnyakat ad. Isten szeretete még a legbűnösebb embert is meg tudja változtatni. Nekem is szükségem volt erre a szeretetre. Valami többre a vallásos máznál. Szeretetre, ami megváltoztasson és felemeljen, mint a kottában a kereszt.Már 4 éve tart, és napról- napra jobb.

Az igazi szeretetet Jézusban ismerhettük meg. Mert szeretett, sok minden odaadott értünk. Cselekvő szeretet volt. Nem szavak voltak, hanem élő tettek. János ma reggel felszólít mindenkit a jézusi szeretet gyakorlására. Ezért ma nem csak szóban mond a párodnak, hogy "szeretlek", hanem tedd meg amit kér. Járj a kedvében az édesanyádnak, segíts neki a háztartásban. A mai napon töltsd több időt a gyerekeiddel, és fejezd ki kreatívan , mennyire értékeled őket. Készíts egy szendvicset és add oda egy hajléktalannak az utcán. Hívd fel a lelkészed, és ajánld fel a segítségedet a misszió munkára. Add át a helyedet a buszon, és érezd jól magad a bőrödben. Mosolyogj a hipermarketban a kasszás nénire, és látogass meg valakit a kórházban!

És végül egy utolsó idézet: „„Ha a szeretet int felétek, kövessétek őt; jóllehet minden útja meredek és nehéz. Ha a szeretet átölel, engedjétek át neki magatokat; jóllehet szárnyaiban rejlő kardok sebet ejtenek majd rajtatok. Ha a szeretet szól hozzátok, higgyetek szavának; jóllehet összetörheti álmaitokat.
A szeretet nem ad egyebet, mint önmagát és nem vesz el csupán önmagából. Mert a szeretetnek elég a szeretet. A szeretet nem birtokol és nem birtokolható. Szeressétek egymást, de a szeretetből ne legyen kötelék; legyen inkább hullámzó tenger lelketek partjai között.” Ismeretlen

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet