Sokadszorra is boldog új évet!

„Mert aki engem megtalál, az életet találja meg, és kegyelmet nyer az Úrtól. De aki vétkezik ellenem, magának árt, gyűlölőim mind a halált szeretik.”
Példabeszédek könyve 8:35-36

Hirtelen rád szakadt 2015. Egy új év, új kihívások a láthatáron, szívedben új fogadalmak kimondva, kimondatlanul. Le kellene fogyni, vagy épp az ellenkezője. El kellene kezdeni rendszeresen sportolni, többet olvasni, kevesebbet kávézni, vagy épp felhagyni vele, elhagyni néhány rossz tulajdonságot, több időt tölteni a családdal, barátokkal, egészségesebben táplálkozni... a sort pedig folytathatnád a végtelenségig, és olyan könnyű mindent holnap elkezdeni. 

Mert te is szeretnél egy jobb évet a tavalyinál, még ha hozzávetőlegesen jó is volt. Szeretnél fejlődni, növekedni, mert ember vagy, és Valaki egyszer beléd rejtette ezt a tulajdonságot. Egy jó tulajdonságot, a változás utáni vágyat. Már csak tenni is kell érte. 

És ténylegesen mitől is lesz jobb 2015, mint az elmúlt évek? Mitől leszel sikeresebb, egészségesebb, jobb ember? Mitől fogsz jobban élni, mint tavaly vagy azelőtt? Mert azzal, hogy megfogadsz valamit, még nem lesz jobb. Persze, teljesíteni is kell. De mit keresel egyáltalán a fogadalmakkal? Mire van igazán szükséged? Hol van 2015 kulcsa? 

Ma reggel Isten sokkal többre hív, mint egy egyszerű újévi fogadalomra, amit már 2-án reggel inkább elfelejtesz. Ma reggel Ő a kettőtök kapcsolatára szeretné figyelmedet irányítani, hiszen itt van a kulcsa a jobb évnek. Keresd Őt, az Ő társaságát! Vedd a fáradtságot minden nap, nyisd ki a Bibliádat, és olvasd, mit üzen benne neked! Szólítsd meg Őt imában, és várd is meg a Tőle jövő választ! 

Az Istennel való kapcsolatban rejlik az igazi boldogság, mindennek az értelme, az alapja, a nagybetűs ÉLET. Ha Őt megtalálod, akkor minden a tiéd, élj akármilyen körülmények között, legyenek akár anyagi vagy szociális hiányaid, gazdagnak fogod magad mondani, hiszen élni fogsz végre igazán. 

Hát keresd Őt minden nap! Legyen 2015 a kettőtök kapcsolatának éve! Legyen a kalandok, tapasztalatok, növekedés és fejlődés éve Isten oldalán. Ennél többet és jobbat nem is kívánhatnék neked.