Hűség és korona„Semmit ne félj a rád váró szenvedésektől. Ímé az ördög börtönbe fog vetni néhányat közületek, hogy próbára tegyen, és tíz napig tartó nyomorúságotok lesz. Légy hű mindhalálig és neked adom az élet koronáját!”
Jelenések könyve 2. rész 10. vers

Szép kilátás, nem mondom. Még hogy ne féljünk a ránk váró szenvedéstől? Hát ki nem fél? Ráadásul Isten itt még azt is közli, milyen módon fog Sátán megpróbálni. Börtönbe fognak vetni. És hogy nyomorúságba kerülhetek, meg hogy egy hosszú – bár nem végeláthatatlan ideig tartó – küzdelem lesz az életem.
Akkor meg hogy kérheti tőlem ma reggel Isten, hogy ne féljek a rám váró nehézségektől?
Hát egyetlen dolog jogosítja fel Őt erre. Éspedig az, hogy Ő már ott van. Nem egyedül kell végigszenvednem a kihívást. Nem egy-szál egyedül, magamra hagyottan kell, reménység nélkül, sötétségben végigbotorkálnom küzdelmeimen. NEM! Ő ott van, és velem lesz végig.
Péternek azt mondta, hogy Ó Péter! Bár most látszólag minden rendben van, de Sátán ott lesz a sarkadban, hogy elcsüggesszen, hogy kirostáljon, mint értéktelen búzaszemet, DE én imádkoztam érted, hogy el ne fogyjon a te hited.
Hát ilyen a mi Istenünk!
Ne aggódj a holnap miatt, az Úr már ott van!
És nemcsak hogy ott van, de a célnál, amit Vele együtt érsz el, győzelmi koronát helyez fejedre. S akkor majd tudni fogod, hogy az érdem nem a tiéd, hanem az Övé!
Tehát – NE FÉLJ!