Hogyan legyünk bölcsek?



„A bölcsesség nagyobb erőssége a bölcsnek, mint tíz olyan ember, aki a várost kormányozza.” Prédikátor 7,19


Szeretnél bölcs lenni? Ma reggel elárulok neked valamit. Isten szeretne téged is megajándékozni a bölcsességgel. Fogadd el tőle!

Bölcs ember az, aki megérti Isten útmutatását, tanácsát. Szeretnék segíteni, hogy mi módon lehetséges ez.




1 – Legyen egy működő antennád!
 Isten akaratát csak az tudja megérteni, akinek van vevőkészüléke. A bűn elválaszt Istentől, az Újjászületés összeköt. Szüless újjá Lélek által. 

2 – Teljesítsd Isten akaratát!
Isten nem az egyik tanácsadód a sok közül. Ha nehéz helyzetbe kerülsz, a barátaidtól kérsz tanácsot. Ez jó is, de Isten válaszát ne egynek tekintsd a sok válasz közül, hanem az egyetlennek.

3 – Szenvedélyesen kérd Isten útmutatását! 
Jakab apostol azt írja az első fejezet ötödik versében „Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, a ki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik néki.”
Aztán a hatodik versben hozzáteszi „De kérje hittel”

4 – Folyamatosan figyelj Istenre!
Ne csak akkor menj hozzá, ha bajban vagy, legyen állandó figyelőszolgálatod. Tedd fel a kérdést „Ma mire akarsz megtanítani engem?” Akkor lesz bölcs a nyelved, ha van nyitott füled. 

5 – Élj együtt Jézussal!
"Aki befogadja parancsaimat és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám, én is szeretni fogom őt, ahhoz megyünk, szállást készítünk magunknak nála és kijelentem neki magamat." János 14,21
Sok embert ennek az igének csak a vége érdekel, hogy jelentse ki Isten neki magát, és elfelejtkeznek az elejéről. Isten annak jelenti ki magát, aki megtartja a parancsolatait.

Így lesz erőséged a bölcsességed!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia